• 瀏覽: 21,997
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+2
隔個海嘅, 真金白銀幫襯你嘅, 你班傻人就一邊袋錢,一邊閙。

住响你隔離, 週不時挖你牆腳, 過黎偷雞摸狗嘅, 你就同佢稱兄道弟    

講來講去都無用,俄國佬要加,中共國就要俾。
我唔會講果啲中共國有本事咪唔入囉。
因為中共國冇呢D骨氣。

難得機會先加幾個%,做兄弟嘅唔咪比唔起馬。

俄佬一向想中國死
同美國抗爭有利用價值就同你合作,其他方面全部都想中國死
呑並了中國北方超過ㄧ百萬平方公里領土
,毛主席時期俄紅軍又入侵被毛主席下令打擊少部份中國邊防軍被殺但毛主席成功並困住俄佬入侵坦克

到鄧小平時俄蘇共和越共軍事聯盟南北夾攻中國要瓜分中國,俄北方陳兵一百萬,解放軍在南線戰線有超過7000解放軍被殺但取得最後勝利鄧公為中國帶來幾十年邊境安寧全力和美國發展經貿,經濟實力大大增強

至此令美國開始反應憂慮也很正常,習大人會好好安撫被中國賺大錢的美國

各位努力

俄羅斯根本冇當中國自己人 唔係俾美國壓住 俄羅斯早就想稱霸世界

川普肯定有通俄啦,佢做啲嘢全部都係俄羅斯得益嘅

引用:
原帖由 危機 於 2019-5-18 08:53 AM 發表
俄羅斯根本冇當中國自己人 唔係俾美國壓住 俄羅斯早就想稱霸世界
如果沒有契丹人種菜,露國人沒有沙律吃和喝羅宋湯

愛國智將話俄羅斯係終國既好朋友.........點會搵終國笨...?? 

引用:
原帖由 helloling 於 2019-5-18 09:03 AM 發表
110美元同老大哥買
但世界油價才60多美元
大哥真有義氣
送錢送地送女人,契弟好波

引用:
原帖由 helloling 於 2019-5-18 09:03 AM 發表
110美元同老大哥買
但世界油價才60多美元
大哥真有義氣
呢個係每噸嘅關稅,一桶大約157kg,即係0.157t

對原油市場唔了解,毛子啲關稅好似變來變去嘅,睇嚟今次又係有心人煽陰風

引用:
原帖由 uhadmeathello 於 2019-5-18 08:32 AM 發表
隔個海嘅, 真金白銀幫襯你嘅, 你班傻人就一邊袋錢,一邊閙。

住响你隔離, 週不時挖你牆腳, 過黎偷雞摸狗嘅, 你就同佢稱兄道弟     ...
俄國專搵中國笨 遠的不說 近期最出名就是賣豬肉送豬瘟俾中國

引用:
原帖由 foreverwar 於 2019-5-18 08:24 AM 發表
https://www.rfa.org/mandarin/yataibaodao/jingmao/ql1-05172019065552.html

正當在美國封鎖伊朗石油出口,中國正傳移依賴俄羅斯和沙特進口石油之際,俄羅斯財政部突然宣佈,俄國石油出口關稅每噸調高5.8美元,達110.4美元。分析認為,由於俄國突然提高石油關稅,無疑是加重了中國的經濟負擔。

俄 ...
中、俄兩兄弟近十年來一直唔真心。
蘇聯解體,俄羅斯衰弱。2013年乘機推出“一路一帶”。一路意思係由陸路出發,將中亞前蘇聯的加盟國收入中國勢力範圍。
中國利用自己龐大財力,收買中亞前蘇聯加盟國。俄羅斯變成光棍司令。

俄羅斯普京好難吞下這顆苦果。

主題標籤 #海關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]