• 瀏覽: 22,016
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+2
咁中國貶值左成5%,係咪又對唔住兄弟??

我地信你個馬烈,你而家反枱

中共送左甘多土地比你,多謝都冇句

引用:
原帖由 香江人 於 2019-5-18 10:54 AM 發表
俄羅斯點解要平俾大陸。香港夠係中國同胞,自己人。東江水幾時平過俾香港。
東江水價只加不減,仲要硬食多餘東江水。明明東江水多到香港要大量倒入海,仲要繼續買。 ...
最初話唔使收,係港英政府非要買。港府話收到啲錢就當係用來做水源地保護,供水工程維護,扶貧當地啦。全廣東最好嘅水俾你哋香港,如果免費,咁廣東人應該都有權一齊用,咿家係專供香港,唔收錢,你哋好意思咩?

點解我係oilprice. Com 揾都揾唔到ga ?
唔會係飛機文吧?
有無邊個可能比到source? 

北極熊不嬲靠唔住

引用:
原帖由 p2plover 於 2019-5-18 11:23 AM 發表

最初話唔使收,係港英政府非要買。港府話收到啲錢就當係用來做水源地保護,供水工程維護,扶貧當地啦。全廣東最好嘅水俾你哋香港,如果免費,咁廣東人應該都有權一齊用,咿家係專供香港,唔收錢,你哋好意思咩? ...
有好多人唔知ga....以為比左著數大陸

美帝嘅權術而矣
挑撥兩組人打生打死,一來玩到孤島,可各個擊破
二來佢地互相牽制、猜忌、拆枱,美帝省時省力

引用:
原帖由 p2plover 於 2019-5-18 11:23 AM 發表

最初話唔使收,係港英政府非要買。港府話收到啲錢就當係用來做水源地保護,供水工程維護,扶貧當地啦。全廣東最好嘅水俾你哋香港,如果免費,咁廣東人應該都有權一齊用,咿家係專供香港,唔收錢,你哋好意思咩? ...
多能謝爾囉大陸仔

引用:

現在係港英政府咩?97回歸已廿年。

香港沒話要獨佔東江水,免費按人口或者土地分配東江水,香港人幾時話唔制。

相反廣東省從未問過香港是否同樣免費分配。

引用:
原帖由 p2plover 於 2019-5-18 10:51 AM 發表

其實加稅唔關中國事,因為東西伯利亞嘅油依然係0出口關稅,中國全部都係由東西伯利亞進口。可見中國其實係有爭取國家利益嘅,因為東西伯利亞啲油唔賣俾中國仲可以賣俾邊個?而且又係管道運輸,出油直接入管就得,唔洗入桶打包唔洗遠程裝卸運輸,管道仲係中國出資建設,唔收出口稅好正常。 ...
唔賣比契丹就賣比高麗

引用:
原帖由 a0017189 於 2019-5-18 11:14 AM 發表
加到 600美元一桶也沒問題, 我們中國有的是錢。
普京聽到聽日可能就加到600美元, 到時係咪師兄畀?你唔畀雜總可能處死你架喎

共慘黨vs共慘黨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]