• 瀏覽: 6,864
  • 回覆: 91
俄羅斯衛星通訊社莫斯科5月15日電 據俄羅斯財政部消息,俄石油出口關稅將從6月1日上升5.8美元,達110.4美元。

美國封鎖伊朗石油出口,中國正傳移依賴俄羅斯和沙特進口石油之際,俄羅斯財政部突然宣佈,俄國石油出口關稅每噸調高5.8美元,達110.4美元。分析認為,由於俄國突然提高石油關稅,無疑是加重了中國的經濟負擔。
中美博緊命,契哥整多腳。契弟又比契哥撚唔熟唔食

新聞來源連結:
http://sputniknews.cn/politics/201905151028476511/

中共國又加返人地呀笨。
小心D車連油都冇得入。
到時要行路嚟香港入貨。

俄羅斯最叻就係搵中國著數, 中國同美國鬧翻咗, 又要遵照美國禁令吾入伊朗石油、 委內瑞拉嗰邊政局又唔穩定, 俄羅斯就趁機會 臨時加價。
不過中國人都係冇得出聲,要照畀。

人生有個真正朋友 的確好極
https://youtu.be/4sKO80esAL0

出口關稅?雙方點DEAL法先?
中國現時有期油交易中心,可以有買家話語權揀貨...

PS.."分析認為,由於俄國突然提高石油關稅,無疑是加重了中國的經濟負擔。"
是那裡的分析?

買伊朗石油會唔會平啲?
唔知伊朗肯唔肯收人仔?

引用:
原帖由 ShakingJack 於 2019-5-18 05:56 AM 發表
買伊朗石油會唔會平啲?
唔知伊朗肯唔肯收人仔?
伊朗宣佈用人民幣替代美元后,再宣佈將繼續出口石油,事情有新進展

伊朗宣布用人民幣替代美元,伊朗石油找到新買家后,事情有新進展

引用:
原帖由 acer2014 於 2019-5-18 05:47 AM 發表

PS.."分析認為,由於俄國突然提高石油關稅,無疑是加重了中國的經濟負擔。"
是那裡的分析? ...
是反中一廂情願的分析。

引用:
原帖由 acer2014 於 2019-5-18 05:47 AM 發表

是那裡的分析? ...
反中中層不斷散播消息希望香港人相信繼而認為中國會就快pk而走出呢反中。

誰知道中俄石油協議的條件?除了購買石油和天然氣可以有高額折扣外,還豁免所有關稅呀!

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2019-5-18 06:07 AM 發表

反中中層不斷散播消息希望香港人相信繼而認為中國會就快pk而走出呢反中。
哦!原來是這樣的!長知識了...THX
那些BK真識嘩眾...DQLM

加稅一次加咁多?有無可能係新聞?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]