• 瀏覽: 24,273
  • 回覆: 439
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 freeyauchan 於 2019-5-18 05:13 AM 發表

共產黨  吾代表中國人  咁共產黨代表d咩?  想笑死人咩!   吾通日皇奴架蔡英文先代表中國人?
反中話係,不過反中又話自己唔係中國人。

引用:
原帖由 kam0001 於 2019-5-18 04:56 AM 發表

咁你又錯晒啦,共產黨不代表中國,更不代表漢族喎
尊貴會員D回應都低成咁!!

中共唔代表中國唔通你爹D代表咩,事實上人地系統治緊中國14億人口,包括埋你呀小貧友?

做咩遮,你好嬲呀?

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-5-18 01:57 AM 發表
你block人就得,人block你就唔得,又話人單邊主意又話你霸凌,真係好笑。
因為佢一直對自己既人民講大話LO
將自己吹到好似神咁樣
點知俾個傻老搞到SIT就SIT, HAND就HAND

引用:
原帖由 kam0001 於 2019-5-18 04:56 AM 發表

咁你又錯晒啦,共產黨不代表中國,更不代表漢族喎
咁邊個代表中國?

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-5-18 01:57 AM 發表
你block人就得,人block你就唔得,又話人單邊主意又話你霸凌,真係好笑。
好簡單,因為有微信,百度,肥水不流別人田,自己賺反自己錢。吾比外國公司,保護主義

引用:
原帖由 UP18 於 2019-5-18 04:11 AM 發表
大陸野邊可以比外界知
https://topick.hket.com/article/1458290/%E5%90%84%E5%9C%B0%E5%85%83%E9%A6%96%E8%96%AA%E9%87%91%E5%A4%A7%E6%90%9C%E6%9F%A5%20%20%20%E9%82%8A%E5%80%8B%E4%BA%BA%E5%B7%A5%E6%9C%80%E4%BD%8E%EF%B ...
小習不雖要工資,因為他想要什麼都不用花錢,普通人才要花錢

引用:
原帖由 chenflie 於 2019-5-18 02:30 AM 發表
一開始,大陸人以為係國家衰。唔俾佢地出去睇

然後佢地翻墻,旅遊
之後佢地發覺,外邊狂插大陸。而且係無原則,無證據,無調查,又唔去了解大陸真實情況。
火到同佢地嘈都無用。

然後大陸人覺得,其實國家為佢地好,費事煩 ...
哈哈哈哈。。。。。。笑話來的嗎?

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-5-18 01:57 發表
Google已離開中國市場

引用:
原帖由 煙如織 於 2019-5-18 03:08 AM 發表
識唔識分硬件同軟件呀?華為做乜㗎?同 Google,Youtube,whatsapp 比,不倫不類啦,華為要比,都比思科同蘋果啦!
?係同Ericson noika。。呢2間都係做backbones既。。華為主力係電話網絡。手機只係小生意

引用:
又想昆人……有冇查清楚先,
係邊個唔願接受內容審查?
邊個唔夠中國媒體競爭?
邊個自動撤離中國先?
仲有就係內容供應商跟電訊設備供應基本上兩樣嘢嚟喎?

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-5-18 05:00 AM 發表

吓,共產黨不代表中國,你up乜春你自己知唔知架?連中國邊個揸莊你都未知就讀多d書啦,共產黨唔代表中國唔通攻民黨班漢奸咩。
姐共産倒台。。中國就滅亡?

你自己搞清楚先啦,中國係國家,其產黨只係中國呢個國家現時既掌權人。。換人換黨也是中國

我愛中國,但我好L增中國共産黨!

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2019-5-18 05:13 AM 發表

共產黨  吾代表中國人  咁共產黨代表d咩?  想笑死人咩!   吾通日皇奴架蔡英文先代表中國人?
咁日本自民黨代表晒日本人?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]