• 瀏覽: 5,281
  • 回覆: 53
睇吓點~

彼此彼此~

引用:
原帖由 jy008 於 2019-5-18 01:09 AM 發表

強國對美貿易可以有5000億順差...靠的是5000年奴性文化教育下有一大群任勞任怨的人種。
雖然對美貿易佔強國總出口唔係最大...但 5000 億順差可能是強國出口貿易總順差的 50%(估計) 以上。
沒有這 5000 億順差,強國可能什麼都不是。
仲想食齋....
有草食已是皇恩浩蕩 ...
你自己白痴 就唔好以為其他人都同你一樣 你比人恥笑無知就算 累埋家人比大家恥笑就不孝啦 傻仔

樓主你話我哋係強國奴才食草,只係想侮辱我哋D中國人,我哋為國家做奴才,在國家困難時捱草,都值得,因為我哋係中國人,而你呢,為的是什麼?到最後你不是中國人,老美待你連狗都如!真可憐!

引用:
原帖由 荊途_3 於 2019-5-18 02:52 AM 發表
中國明修棧道,暗渡陳倉,採取遠交近攻政策 !
中國牌面和美國貿談拉鋸 ,私下一帶一路擴大經濟夥伴、盟友 ,有飯齊齊食!
delete

引用:
原帖由 yschiu25 於 2019-5-18 10:28 AM 發表
樓主你話我哋係強國奴才食草,只係想侮辱我哋D中國人,我哋為國家做奴才,在國家困難時捱草,都值得,因為我哋係中國人,而你呢,為的是什麼?到最後你不是中國人,老美待你連狗都如!真可憐! ...
為國家做奴才

現在是什麼年代
毛毛為5毛可以去到幾盡

嘩,好配合主人命令唱衰中國,中國人食草,咁老尾同佢D寵物咪要食屎囉

對換

又是一個反中反上

引用:
原帖由 jy008 於 2019-5-18 12:15 AM 發表
【彭博】-- 通過給中國進軍美國市場設置更多障礙,並在此過程中承受一些國內和全球經濟因此受損的風險,美國總統川普有可能使世界第二大經濟體從長遠看付出沈重的代價。的確,他甚至可能以此威脅到中國最終躋身高收入國家行列的可能。

強國只要將人仔貶值多 15% 就可以化解一切。
反正強國奴才食草都可以過一年,
強國奴才最聽主人話...主人叫食草....普通的奴才就食草...忠心的奴才仲可 ...
黃色屎蟲食屎(尤其是尾狗的屎)都可以過一世!

有這些奴才,犯民港獨才有被人利用的價值,沒有這些奴才,犯民港獨就是屁。

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-5-18 12:40 AM 發表
有咩「高昂代價」?
就係俾美國佬呃左大半年,原來川普係紙老虎,用來拜驚蟄

引用:
原帖由 jy008 於 2019-5-18 12:15 AM 發表
【彭博】-- 通過給中國進軍美國市場設置更多障礙,並在此過程中承受一些國內和全球經濟因此受損的風險,美國總統川普有可能使世界第二大經濟體從長遠看付出沈重的代價。的確,他甚至可能以此威脅到中國最終躋身高收入國家行列的可能。

強國奴才最聽主人話...主人叫食草....普通的奴才就食草...忠心的奴才仲可 ...
彭博作死呀?
即係話美國打貿易戰完全係為掃低假想敵啦

要成為世界第一,點會冇阻滯咁順利,到了講實力的時候了,最終地球需要一半人口消失才回復生態平衡

百姓要吃草一年,代價高昂!!

引用:

彭博是乜水來的?
是那地方的機構?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]