• 瀏覽: 66,762
  • 回覆: 437
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-5-17 11:28 AM 發表

有點不可信,因為1000元係法定貨幣,若果事主向消費者委員會投訴,佢呢間野有排煩,反而我觀察到呢度既人的留言
,我認為質素低劣到不堪,難怪侵侵用屠龍刀殺到班支那片甲不留,大陸人真係格衰 ...
香港講獨人士就高尚?賤格

死港女

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-5-17 11:51 AM 發表

咁開舖當然要保證有錢找比人,唔係咁都要人教吧,仲做生意可以反過來教客人點做?連主客關係都唔識分,唔怪得
大陸人出外做生意經常撞板,連做生意都唔識,尤其是合約的關係,唔怪得侵侵打柒中共企業 ...
你未做過餐廳就唔會通知老闆只係會比少少銀頭朝早收銀基本找贖,一搬只係二三千,當中多數係十蚊二十蚊或者有三二張一百蚊紙,其它都係銀仔,因為收銀唔想揹飛,唔會想老闆比咁多銀頭佢去開舖

其實一千蚊紙,一毫兩毫五毫都係流通貨幣,但度度都唔收.... 咁又合理咩

當然樓主既故事係未有散子同埋態度問題,另計啦

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-5-17 11:21 AM 發表

$1000是香港的法定貨幣,點解食客要比人玩?我唔係好明你的心態,你又唔識港女,點解要有種見人扑街的態度?
雖然日本亦有類似情況,叫人用少點面額付款,但唔可以有強迫性的 ...
$20,$50也是香港的法定貨幣,點解條女有也唔俾? 點解要拎$1000紙, 店主就要比人玩?
你說唔可以有強迫性的, 但點解條女要強迫店主找$500,100紙? $20也是香港的法定貨幣!!!!

條女態度差遮,好聲好氣找一仟都唔係乜嘢大問題     

港女正臭閪

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-5-17 10:46 AM 發表

該網民在一間平民餐廳工作,餐廳的食品價格相宜,例如早餐$30就有交易,找續以細面額紙幣為主,500元紙幣,甚至是100元紙幣很少見,可是有天一名OL以1000元紙幣結帳,而她只是吃了一份30多元的早餐。

網民分享當時早上9時多遇上 ...
呢d死卜街港女 玩佢1個鍾咪當益左佢 
自己浪費自己時間 正一白痴冇得救

樓主
我睇好你
繼續唱

底比人玩

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-5-17 11:21 AM 發表

$1000是香港的法定貨幣,點解食客要比人玩?我唔係好明你的心態,你又唔識港女,點解要有種見人扑街的態度?
雖然日本亦有類似情況,叫人用少點面額付款,但唔可以有強迫性的 ...
想同港女造愛唔係用呢d方法嘅

有理由相信呢個系 微信 廣告

呢D港女真係扺撚死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]