• 瀏覽: 76,188
  • 回覆: 566
  • 追帖: 9
+2
睇下今日盛智文編嘢啦,一針見血

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2019-5-19 03:09 PM 發表
睇下今日盛智文編嘢啦,一針見血
比條link睇下好嗎????
please!

引用:
原帖由 wujiandu1306 於 2019-5-19 03:14 PM 發表

比條link睇下好嗎????
please!
生果動新聞!

我想要回鄉證直接變成中國香港居民身份證,之前提左好耐都未實行

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-5-16 04:08 PM 發表
所謂嘅福利, 背後嘅陰謀 就係拉近一國一制又進一大步,香討愛國狗最開心
其實現在衰過一國一制

最簡單,勞工福利
內地5月1,10月1農曆假
恨死香港打工仔
假期開工,法律寫明工資3倍計

終於等到啦

引用:
原帖由 charlir2005 於 2019-5-16 04:10 PM 發表

依家有講大陸人可以來港享受福利咩?
你唔好學犯民成日老作嚇人啦, 香港人無咁蠢喇

香港真有好多豬甘蠢,投票給班自命民主派都係腦生草,真正清醒係兩邊都唔幫。

無興趣

2047後,一國一制喇!
呢五十年給大家慢慢適應過渡,有人用來抗爭白費,閣下自理了。
根本規則十分清楚!

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 03:58 PM 發表
國家移民管理局等16個部門今日在北京召開推動出入境證件便利化應用部際聯席會議,和出入境證件身份認證服務平台推介會。據悉,今年10月起,港澳居民華僑可享受逾30項公共民生服務便利,內容包括交通運輸、金融、通訊、教育、醫療、社保、工商、稅務、住宿等9個領域。據了解,今年10月起,...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/2019 ...
香港人响內地享有內地人同等福利,咁咪即係將香港人同化!
點解冇人企出嚟反對呢個破壞一國兩制嘅政策?

如果雙向,鄉港即4,十四億對7百萬,仲係一個魚港咁細

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]