• 瀏覽: 76,114
  • 回覆: 566
  • 追帖: 9
+2
引用:
原帖由 200kk 於 2019-5-16 04:06 PM 發表
這樣無回鄉證的飯民以後就無咗好多方便  
佢地有去爺老嘅門路,都正架。

引用:
原帖由 今天的事今晚做 於 2019-5-16 05:53 PM 發表
樓主都幾 on9 ,內地人有香港身份證咩,乜 9 都話人攞香港著數,反中反上腦。
好明顯係你無睇清楚樓主寫乜講乜就係度鬧,睇清楚內容先啦,鬧人反中鬧上腦~

咁之前申請咗居住證啲咪多餘咗?

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 03:58 PM 發表
國家移民管理局等16個部門今日在北京召開推動出入境證件便利化應用部際聯席會議,和出入境證件身份認證服務平台推介會。據悉,今年10月起,港澳居民華僑可享受逾30項公共民生服務便利,內容包括交通運輸、金融、通訊、教育、醫療、社保、工商、稅務、住宿等9個領域。據了解,今年10月起,...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/2019 ...
要你滅亡先要你瘋狂,醒下啦

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 16:09 發表

我講嘅系事實,ok????
將自己幻想當成事實,係思覺失調病癥,或吸食精神毒品的後遺症。

可以租住四星以下旅店同民宿末?

好明顯大灣區個Project唔sell得啦
愛國打手們努力呀
大灣區靠你地喇

問題來了 咁到時港台澳居住證有無用 

所謂便利系咪一樣?咁申請左港台澳居住證又有咩用?

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 03:58 PM 發表
國家移民管理局等16個部門今日在北京召開推動出入境證件便利化應用部際聯席會議,和出入境證件身份認證服務平台推介會。據悉,今年10月起,港澳居民華僑可享受逾30項公共民生服務便利,內容包括交通運輸、金融、通訊、教育、醫療、社保、工商、稅務、住宿等9個領域。據了解,今年10月起,...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/2019 ...
要求波叔派四千蚊14億同胞

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 走刀口 於 2019-5-16 06:12 PM 發表

好明顯係你無睇清楚樓主寫乜講乜就係度鬧,睇清楚內容先啦,鬧人反中鬧上腦~
你真喺覺得樓主無立場先決?

引用:
原帖由 sam0207sam 於 2019-5-16 04:12 PM 發表
大陸有雙向平等就唔會有貿戰產生啦!
呢個應該同美國講

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]