• 瀏覽: 76,105
  • 回覆: 566
  • 追帖: 9
+2
...嘻嘻..中、港、澳大溶合都係 "中央" 大勢所吹...
...當然會 "有人快樂"、"有人愁" 喇!!!
...不過 "中央" 都係要 "小心行事"....
...最好以 "自願" 形式..."入藉"..

利民措施,好

黃人又嘈嘈閉

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-16 05:54 PM 發表

冇人叫你去逃稅
你on鳩架?大把人香港有樓返上大陸住,你半年後大病無現金醫,賣左香港層樓仲要比共產黨食你份錢,你賣唔L賣?定排政府醫院等死?

唔係我叫你地去逃稅,事實係連大陸人都唔想交稅比共產黨呀

引用:
原帖由 魅夜 於 2019-5-16 17:57 發表
好快會出現移民潮。有能力都會走,資產慢慢轉移。冇能力繼續被監控。共產主義,財產共同擁有,只要阿爺有需要。
你無一千萬都唔好諗去發達國家

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 03:58 PM 發表
國家移民管理局等16個部門今日在北京召開推動出入境證件便利化應用部際聯席會議,和出入境證件身份認證服務平台推介會。據悉,今年10月起,港澳居民華僑可享受逾30項公共民生服務便利,內容包括交通運輸、金融、通訊、教育、醫療、社保、工商、稅務、住宿等9個領域。據了解,今年10月起,...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/2019 ...
我地都要容許內地民眾持國內身份証係銀行及証券交易所公司開戶

無回鄉證dL樣無乜資格睇

利申:有回鄉證

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-16 05:52 PM 發表

上去冇做犯法野,講呢d來做乜?
好明顯回你條友身有屎啦!驚撚到呢

自由平等,有麥問題?
我要高人一等,點可以一樣

引用:
原帖由 油站污濁的小腸 於 2019-5-16 04:11 PM 發表
咁多褔利用唔晒,要搬返大陸住先用到
我都計劃喺大灣區買樓,消遙快活

引用:
原帖由 沈小C 於 2019-5-16 04:05 PM 發表
唔洗啦,請取消依D咁L好嘅福利
唔使理佢架,取消或冇去申請回鄉證咩得羅。

我們大伙兒都是大灣人!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]