• 瀏覽: 76,186
  • 回覆: 566
  • 追帖: 9
+2
引用:
原帖由 沈小C 於 2019-5-16 09:57 PM 發表

你以為真係益你?
佢出雞先,遲D要你出豉油呀!!

始終要理行一國兩制,不能言而冇信,給世界在看笑話,不可能來香港享有-樣福利,中國自己要給的。但大陸醫療太多問題,生命可貴呀

新聞冇寫住宿

引用:
原帖由 charlir2005 於 2019-5-16 04:10 PM 發表

依家有講大陸人可以來港享受福利咩?
你唔好學犯民成日老作嚇人啦, 香港人無咁蠢喇

要有左呢步 之後下一步先講相向地放14億人落黎睇醫生 搞呢搞路嫁  

你唔好咁on9啦

只要大6人民素質提高,空汚低,治安好,愛護動物,冇人會不愛中國。

回歸咗咁多年, 香港一直都被親生阿媽嫌棄, 面對美帝封剎, 依家先嚟話升格, 一家人, 死都攬住你香港一齊死

很好!

可以買A股嗎?

good news

引用:
原帖由 連續泛黃的腰部 於 2019-5-18 13:14 發表
只要大6人民素質提高,空汚低,治安好,愛護動物,冇人會不愛中國。
人民質素提高,就指望年青人同下一代了,大媽個d免問

引用:
原帖由 姣婆四 於 2019-5-18 12:38 發表
點解身份證唔用得?
咩一國?....
香港身分證只限於香港境內使用,唔係大陸簽既證件,你咁問,不如問點解唔可以用香港身分證過大陸關呀?真係多餘

引用:
原帖由 我係你契爺 於 2019-5-18 11:40 發表

返大陸啦新移民
要走既係你地,中華人民共和國香港特別行政區,不是英屬香港

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-18 02:41 PM 發表

人民質素提高,就指望年青人同下一代了,大媽個d免問
相信不是每個大媽都素質差卦

引用:
原帖由 連續泛黃的腰部 於 2019-5-18 14:51 發表

相信不是每個大媽都素質差卦
雖然呢我對d人不斷抹黑內地同胞既行為非常反感,但事出必有因,內地人始終係人民質素方面比較落後,尤其是d大媽們,講野超大聲,縱容小孩隨處便溺,做錯野唔肯認個種,試過一次,我外婆係深圳北站,一位大媽自己行李絆到我外婆跌倒,仲唔肯say sorry 添,結果我媽同佢理論到吵到公安局去,搞到我外婆要入左院觀察,乜道個歉咁難咩?所以我特別討厭內地d大媽們,反觀d後生仔就比較禮貌d,所以關於內地人民質素方面可以多方面睇,始終同教育水平問題有關,亦冇必要否定內地所有野,因為內地真係起步緊,不斷追趕,人民質素改善指日可待

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]