• 瀏覽: 76,183
  • 回覆: 566
  • 追帖: 9
+2
引用:
原帖由 車站花色神童 於 2019-5-16 04:27 PM 發表

我鬼知呀
我又唔係特首
又唔係議員
唔通普通市民可立法

相反
上一上上海明珠塔
點解港人要比外國人價
唔通港人唔係中國人
好笑
你唔知海洋公園都有香港人特價?
大陸依家咪一步步改進囉

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-5-16 04:08 PM 發表
所謂嘅福利, 背後嘅陰謀 就係拉近一國一制又進一大步,香討愛國狗最開心
先習慣........看形勢都難管治,2046 一制,無交嗌!

不過呢,反對「逃犯修訂修例」的市民,將會被沒收其回鄉咭,以確保這些市民絕對不會成為「逃犯」而移交都大陸,到時真係連澳門都冇得去玩了。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2019-5-16 04:10 PM 發表

依家有講大陸人可以來港享受福利咩?
你唔好學犯民成日老作嚇人啦, 香港人無咁蠢喇

一向都係先畀甜頭你,漸漸未到2047互聯互通。

到時會唔會連持有回鄉證就要交大陸稅

引用:
原帖由 charlir2005 於 2019-5-16 04:30 PM 發表

你唔知海洋公園都有香港人特價?
大陸依家咪一步步改進囉

係囉
講開香港旅遊景點
真係唔見有分本地人價同外地人價
優惠除外

做甘多大龍鳳就知唔系好野

引用:
原帖由 野人1 於 2019-5-16 04:34 PM 發表

一向都係先畀甜頭你,漸漸未到2047互聯互通。
可能未到2047, 已經係香港人去大陸搵甜頭

多L謝晒,慢慢享用大頭奶粉同地溝油...........

引用:
原帖由 車站花色神童 於 2019-5-16 04:34 PM 發表

係囉
講開香港旅遊景點
真係唔見有分本地人價同外地人價
優惠除外
香港市民專屬5月或6月份生日優惠

5月或6月份生日的你,即以生日優惠入園,與同行親朋好友分享多項獨特禮遇!

為慶祝川金絲猴誕下寶寶,5月或6月份出生的港人可於2019年5月1日至6月16日期間免費進園一次,除可獲贈特別版生日襟章,更可與同行親朋好友分享多項特快通行服務、餐飲和攤位遊戲等優惠,同行人士更享有6折門票優惠!快與親朋好友來海洋公園,締造難忘生日回憶!

精彩禮遇:
  1. 5月份或6月份出生的香港居民只須於海洋公園票務處出示有效之香港身分證,便可於2019年5月1日至6月16日期間免費進園一次。

乜香港人唔係追求平等的嗎?

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 03:58 PM 發表
國家移民管理局等16個部門今日在北京召開推動出入境證件便利化應用部際聯席會議,和出入境證件身份認證服務平台推介會。據悉,今年10月起,港澳居民華僑可享受逾30項公共民生服務便利,內容包括交通運輸、金融、通訊、教育、醫療、社保、工商、稅務、住宿等9個領域。據了解,今年10月起,...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/2019 ...
大陸人又有籍口湧曬落嚟爭呢樣爭嗰樣啦!唉!
😰😓😪😢😥

引用:
原帖由 carrier12 於 2019-5-16 04:12 PM 發表
其實我真心吾明D 7頭咁吾鐘意中國,又要賴死糸中國地方,學林榮基,吾信中共,吾返香港咪大家好囉
林榮基這種柒頭,唔見佢去老美?爛卒一名,狗奴隸都唔值!

老共都好老實,知道深圳河以北係鄉下地方

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]