• 瀏覽: 76,064
  • 回覆: 566
  • 追帖: 9
+2
引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 03:58 PM 發表
國家移民管理局等16個部門今日在北京召開推動出入境證件便利化應用部際聯席會議,和出入境證件身份認證服務平台推介會。據悉,今年10月起,港澳居民華僑可享受逾30項公共民生服務便利,內容包括交通運輸、金融、通訊、教育、醫療、社保、工商、稅務、住宿等9個領域。據了解,今年10月起,...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/2019 ...
成日假設......冇腦先會提出呢D問題
不過你都有MARKET,
香港人大多數冇腦.
由90後開始.

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 04:07 PM 發表

咁香港就更加負荷唔到咖囖播?????
例如:
醫療,教育,住宿等,
點解決呢?????
爭呢樣爭果樣????
香港已經爆炸啦????
ok????
...
講回鄉證呀大佬,大陸人邊度有回鄉證呀贛鳩
成日為反而反,睇清文章先啦唔該

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 03:58 PM 發表
國家移民管理局等16個部門今日在北京召開推動出入境證件便利化應用部際聯席會議,和出入境證件身份認證服務平台推介會。據悉,今年10月起,港澳居民華僑可享受逾30項公共民生服務便利,內容包括交通運輸、金融、通訊、教育、醫療、社保、工商、稅務、住宿等9個領域。據了解,今年10月起,...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/2019 ...
最重要係攞到高鐵飛,內地用到微信支付和支付寶……

中國既醫療福利係......? 中國公民最愛香港既醫療服務喎!有長假一定去香港幫襯香港醫生!香港人上返去有咩特別服務可以用? 佢哋應該熱愛中因醫療服務同制度而唔係香港呢邊啦!

點解可以唸到咁 從好方向的唔得

有權利就有義務,唔會白比你的

一步一步吞併香港,港燦一日比一日慘,蝗蟲滿天飛

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-16 04:14 PM 發表

咁你就放長雙眼睇下大陸人有無要求同樣在香港可享有一樣的福利囖????
醒D啦,OK????
你成日咁諗會壞腦架, 醒D啦,OK?
你咁樣制做恐慌/語言白色恐怖, 收左幾錢?

引用:
原帖由 藍痴瘋 於 2019-5-16 06:49 PM 發表
噉香港人有話過要咩???
😫😩

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2019-5-16 06:33 PM 發表

噉點解海洋公園有幾日香港人半價
中國人都冇半價呢
噉你都睇唔開死撚咗佢好過。
乜都係幾日炸
仲要係部份港人係分HKID架

大陸旅遊景點就係借D椅坤水
香港人=外國人

引用:
原帖由 藍痴瘋 於 2019-5-16 06:49 PM 發表
你同啲垃圾會飯民有咩分別?

引用:
原帖由 siuhung 於 2019-5-16 04:31 PM 發表
不過呢,反對「逃犯修訂修例」的市民,將會被沒收其回鄉咭,以確保這些市民絕對不會成為「逃犯」而移交都大陸,到時真係連澳門都冇得去玩了。 ...
專澳門唔駛用回鄉卡㗎! 😂

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-5-16 05:30 PM 發表

好行唔送,記住賣左樓先,免得到時共產黨話你逃稅,你返香港都要移交你上大陸受審,沒收個人全部財產,剝奪政治權利
你小心你自已吧!

引用:
原帖由 002534 於 2019-5-16 05:52 PM 發表

上去冇做犯法野,講呢d來做乜?
好多人身有屎咪怕呢樣怕嗰樣囉

共產?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]