• 瀏覽: 1,133
  • 回覆: 21
中美貿易戰升級,美國財長姆欽稱會在短期內訪華,繼續貿易談判。美國農業部則計劃向受貿易戰影響的農民,發放第二輪補貼。

中美貿易談判前景不明朗,美國財長姆欽出席參議院聽證會時,稱會短期內訪問中國,繼續貿...

原來已經係第二輪補貼,持久落去未會有四五六輪?

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/world/5cdce951e603834620f5ef33

你話去就有得去咩?要睇下阿爺俾唔俾簽證。

據@國是直通車5月16日消息,針對美國財長稱將於近期來華磋商消息,中國商務部新聞發言人高峰當天在新聞發布會上稱,中方不掌握美方來華計劃

唔好浪費大家時間,老味自己打下飛機算啦

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-16 03:54 PM 發表
你話去就有得去咩?要睇下阿爺俾唔俾簽證。
美國指責大陸反口+改左好大部分條文架ma, 咁重去???

仲談乜嘢,大炮普唔係話美國嬴硬咩,係就唔好再談啦,等中國輸得慘D囉。黃色物腫又可以有飛機打,幾好。

引用:
原帖由 注冊技工 於 2019-5-16 04:17 PM 發表
仲談乜嘢,大炮普唔係話美國嬴硬咩,係就唔好再談啦,等中國輸得慘D囉。黃色物腫又可以有飛機打,幾好。
agree...…睇大6人食草又唔鐘意????

引用:
原帖由 fooddrink 於 2019-5-16 04:03 PM 發表
據@國是直通車5月16日消息,針對美國財長稱將於近期來華磋商消息,中國商務部新聞發言人高峰當天在新聞發布會上稱,中方不掌握美方來華計劃
...
要傾都可以,立即:
1。堅守一個中國原則,確認之前簽訂的三個中美聯合公報;
2。停止對台售武;
3。停止對台獨發出錯誤訊息;
4。停止穿越台灣海峽,破壞台海和平;\
5。取銷一切關稅;
6。收回對中興華為的禁令和毀謗,並公開道歉;
7。撤消對孟晚秋女士的指控;
8。下列的可以只做不講。。。

肥侵叫冇陰去中國乞求習總

補貼只能應付一時,美國農業丟了市場,才是關鍵~

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-5-16 04:43 PM 發表
補貼只能應付一時,美國農業丟了市場,才是關鍵~
上年120億仲未補完,現在又話畀多150億

要求越嚟越嚴苛, 一定有人好心急

dllm 又話收左成仟億..........果200-00億就爽手比la

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]