註冊 登入

[本港新聞評論] 丈夫上巴士後稱孕妻行得慢要求等陣 車長拒絕被公審

引用:
原帖由 回憶的閣樓 於 2019-5-16 04:53 PM 發表

唔理好醜,獅子山精神,大聲先嗌先贏
還有先影相者必勝!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
大肚婆就咪撚出街啦

回覆 引用 TOP

睇呢d post 都睇到盲目了,以前係內地人,依家完全100%本土-香港人。 討論香港人唔係中國人都唔信,大庭廣眾做咗d衰嘢已樣衰,仲要寫文章出post, 真係呢d香港人愈來愈唔知自已衰咩。

搭的士啦!無錢就吾好學人生仔啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-5-16 03:17 PM 發表

不少人都試過追巴士,但有男乘客發帖表示,自己成功上車後,因懷孕妻子走得慢,「差幾步先到」,遂叫車長多等一會,但被拒絕。車長稱「等喺站等,唔係車等人」,男乘客不滿反罵對方,車長最終等到孕婦上車。不過,男乘客下車前仍拍下司機容貌 ...
我都覺得係男人唔岩

回覆 引用 TOP

要是我老公甩開我去追巴士我頭都寧甩佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2019-5-16 05:10 PM 發表

刁民何其多,就算你搭巴士,港鐵都好,自己預計好啲時間,無理由一千幾百人要就你,有種搭港鐵時都頂住到車門,叫成車人等你老婆慢慢行入車箱,跟住吊個港鐵司機啦

我老婆的大肚時,我準備部私家車接送佢 ...
好老公!

回覆 引用 TOP

呢個男人都算仆街,=典線叫大肚婆行快兩部

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股霸2 於 2019-5-16 05:24 PM 發表

無錢唔好大肚
認同!塔的士洗得幾多錢
窮人真係唔好生

回覆 引用 TOP

應該係事主態度有問題先 

回覆 引用 TOP

我成日見追巴士既人跑到去車頭揮晒手,個司機都扮睇唔到關門開車!
其實打份工姐!等多幾秒方便一下人,自已都開心D啦!

如覺得有道理!幫忙按一下笑面公仔,謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 森姆卡爾 於 2019-5-16 05:31 PM 發表

事實上如果小巴真係要等人坐低先可以開車。但有左身孕在情在理都唔差果幾秒。而家啲人揸車真係恐怖
因為小巴冇企位 未坐低就開車有事就衰硬

回覆 引用 TOP

大肚婆就撘的士啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 belady 於 2019-5-16 05:35 PM 發表

男人係自私精
好多女人揸巴士

大嗌投訴就認為自己啱係香港精神。

咁怕老婆辛苦就call的搭,享受係要付出。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。