• 瀏覽: 29,397
  • 回覆: 245
引用:
原帖由 wingaman 於 2019-5-16 05:48 PM 發表
巴士佬唔等當然有佢道理,但等多十零秒都唔得真係人情薄過紙,而家一個二個道理響自己度就句句窒住,唔可以好聲好氣講一句今次等埋,下次記住早啲,係要嗌交不歡而散就最滿意。

個男人就奉旨咁,佢唔等就應算狗數,唔忿氣最多去佢公司投訴,拍乜Q片擺上網,為左啖氣又無著數,最終仲畀人圍返轉頭。 ...
等多十幾秒係上車 上到車又要等唔知幾多秒等佢坐低

所謂差幾步姐係差幾多? 對面街過緊黎? 定真係差2-3步? 相信如果係後者已經行到埋黎門口相信司機唔會唔等

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-5-16 03:17 PM 發表
http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20190516/_2019051613105039104.jpg

不少人都試過追巴士,但有男乘客發帖表示,自己成功上車後,因懷孕妻子走得慢,「差幾步先到」,遂叫車長多等一會,但被拒絕。車長稱「等喺站等,唔係車等人」,男乘客不滿反罵對方,車長最終等到孕婦上車。不過,男乘客下車前仍拍下司機容貌 ...
刁民,要大肚婆倍你追巴士太賤了

引用:
原帖由 wenslywong 於 2019-5-16 05:55 PM 發表

點解 巴士 呢d交通工具要等人既 我又未見過 MTR 會等人既 夠鐘 關門走
以前,早十年前左右,轉車嘅都會等一等,好似旺角站咁,架車開咗門,見有另一列車到,會等一等先關門,所以大部分人都可以見到車轉車,近年已冇呢支歌唱了,夠鐘,落晒人上晒人就關門。

點解老公行咁快,扶下自己老婆都吾得?

做男人,自己行得快上車叫車長等,竟然唔理大肚的老婆,腦殘,你老婆跌倒的點搞

緊係人等車啦,要車等人咁離譜

香港人大部份都用制度法理去批判一些人的行為,所以大部份人都支持巴士司機。
可見這個城市人性的悲哀!人人都生活不開心

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2019-5-16 07:03 PM 發表

學班友話齋,等多陣都唔得就搭的士啦,話時話,如果大肚婆一早企響度,就唔洗等佢坐低?

我自己都不能追巴士,跑唔到,但唔會叫巴士等我。我會等下一架。

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2019-5-16 07:03 PM 發表

學班友話齋,等多陣都唔得就搭的士啦,話時話,如果大肚婆一早企響度,就唔洗等佢坐低?

引用:
原帖由 wingaman 於 2019-5-16 07:14 PM 發表

大肚婆行先咪唔駛浪費時間等佢埋位

要全車人等你一個

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2019-5-16 07:15 PM 發表

大肚婆行先咪唔駛浪費時間等佢埋位
到時班人又一定會畀佢行先啦,肯定係話大肚婆大哂呀?乜乜柒柒一堆野講

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]