• 瀏覽: 29,316
  • 回覆: 245
香港就係多得呢類自私撚.
老婆大肚行得慢追唔到車, 咪等下一班囉! 要全車人等你一個?
仲要以為自己理直氣壯, 放上網公審?

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2019-5-16 05:57 PM 發表
差十幾步話差幾步,我就唔信差幾步個司機會唔等
X2

分分鐘係幾百步,個男人老遠見到有車追咗先

引用:
原帖由 YBlockMe? 於 2019-5-16 05:56 PM 發表
成件事最錯就係影人相放上網
原本齋睇件事開頭都同情事主
覺得巴士佬不近人情

一放上網公審人即係變左死罪
無錯, 新獅子山精神乜都放上網公審

你有咩問題

果然on9,要成車人等你,不如過紅綠燈叫其他車等你老婆過咗先啦,痴媽筋

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2019-5-16 05:57 PM 發表
差十幾步話差幾步,我就唔信差幾步個司機會唔等
x3 真喺唔信差幾步都唔等, 肯定倒後鏡見唔到佢老婆司機先會話唔等

引用:
原帖由 曹木各 於 16-5-2019 03:17 PM 發表

不少人都試過追巴士,但有男乘客發帖表示,自己成功上車後,因懷孕妻子走得慢,「差幾步先到」,遂叫車長多等一會,但被拒絕。車長稱「等喺站等,唔係車等人」,男乘客不滿反罵對方,車長最終等到孕婦上車。不過,男乘客下車前仍拍下司機容貌 ...
公共交通工具變左好似私人化咁,搭的,小巴,巴士都係咁霸道野蠻

個老公又真係扺俾人插喎

邊個港女咁笨七,私家車又冇,的士又唔捨得搭,又要去政府生,重要追巴士,嫁來托咩:'(

成日影9人相當武器,點解依家個個都咁乞9人憎!

如果車長下下都等人等多幾秒,可能又要比人問:

車長,你有乜嘢問題?............

半盞紅綠燈時間都睇唔開
老馮當然唔得  真有需要又有乜問題  地鐵有類似情況站務多數等  駁車站等成分鐘都有
成條鐵去等又係幾多人  

扔底個行得慢嘅大肚老婆仲話人

老婆行得慢梗會有,但唔可以阻住個地球轉,巴士上百幾人等你一個,不如你陪你老婆行慢啲,下一班啦!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-5-16 05:01 PM 發表
肯定唔只差幾步先到
通常差幾步司機一定等

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]