註冊 登入

[本港新聞評論] 丈夫上巴士後稱孕妻行得慢要求等陣 車長拒絕被公審

引用:
原帖由 wingaman 於 2019-5-16 05:48 PM 發表

巴士佬唔等當然有佢道理,但等多十零秒都唔得真係人情薄過紙,而家一個二個道理響自己度就句句窒住,唔可以好聲好氣講一句今次等埋,下次記住早啲,係要嗌交不歡而散就最滿意。

個男人就奉旨咁,佢唔等就應算狗數,唔忿氣最多去佢公司投訴,拍乜Q片擺上網,為左啖氣又無著數,最終仲畀人圍返轉頭。 ...
其實點解要追車 又唔係一日得一班車 唔可以等下一班咩?

回覆 引用 TOP

精選樓盤
扮咩野差幾步丫!司機原則上有權唔等,反而你有禮貌D講需要幫助的...希望車長多等一會.......司機車長每多就等一會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomip11 於 2019-5-16 07:45 PM 發表

好多女人揸巴士
我講佢老公自私

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 discuss_t 於 2019-5-16 07:25 PM 發表

睇呢d post 都睇到盲目了,以前係內地人,依家完全100%本土-香港人。 討論香港人唔係中國人都唔信,大庭廣眾做咗d衰嘢已樣衰,仲要寫文章出post, 真係呢d香港人愈來愈唔知自已衰咩。 ...
以前係內地人?
好似不嬲都係香港人

利申:香港出生

回覆 引用 TOP

一定係大陸人

知個大肚婆唔行得,唔call 車仲r巴士等
Cheap佬

回覆 引用 TOP

知唔知中途站,遲2分鐘到站都有鹹魚屌架
為左等你個仆街,攪到下一個站遲到
下個站個D鹹魚西客屌老母架,你過唔過意得去呀
既然覺得司機冇人情味,生完大個左記住叫佢揸巴士呀
等佢比人屌老母,你自己食返晒

其實我見唔少司機會主動慢駛

騙徒手法,萬變不離其中,請得蛇宴,派得齋餅,必定係壞人,市民提高警覺,小心被騙!!二戰後日本人殺害過多少個中國人???中國人卻殘害了多少自己的同胞???

回覆 引用 TOP

到大肚婆上左車又話等埋奶奶年老行得慢,奶奶上左車話伯爺公响後面棟拐杖嚟緊等埋

回覆 引用 TOP

讓下大肚婆

回覆 引用 TOP

咁阿婆行得慢,即係唔撚使上巴士地鐵,馬路都唔好撚比佢過啦?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-5-16 05:01 PM 發表

肯定唔只差幾步先到
一定啦, 如果係幾步, 講得黎都到左.

呢D人出post, 明明成條街都會話只差幾步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 new文 於 2019-5-16 05:17 PM 發表

同大肚婆出街就咪撚追巴士啦
十分正確

回覆 引用 TOP

點解唔等下一班, 宜家又唔係一日得一班車......

'Never argue with an idiot .  They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行

回覆 引用 TOP

正常大肚婆上落一定唔會摧你
慢慢行冇人怪你
但你叫司機等
好明顯係趕上車
先上來霸車
咁幫唔落喎

人生無常,及時行樂
死要快樂,放長眼看衰人
活得「安心」

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。