註冊 登入

[本港新聞評論] 無綫新聞 - 快訊 - 黃之鋒佔領行動期間藐視法庭案 刑期上訴得直改判囚2個月

無綫新聞 - 快訊 - 黃之鋒佔領行動期間藐視法庭案 刑期上訴得直改判囚2個月 E-mail 此主題給朋友

黃之鋒「佔領行動」期間藐視法庭案,刑期上訴得直,改判2個月即時入獄。...

又放生呢條仆街仔

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/instant/5cdd07b8e60383d614f5ef3e/

熱賣及精選
又坐少一個月監,
楊惡橋話有少少遺憾

又要踎低回答懲教職員了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-5-16 02:57 PM 發表

又坐少一個月監,
楊惡橋話有少少遺憾
不太精彩~

回覆 引用 TOP

GPHONE 俾人跳少一個月後庭好失望
引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-5-16 02:54 PM 發表

黃之鋒「佔領行動」期間藐視法庭案,刑期上訴得直,改判2個月即時入獄。...

又放生呢條仆街仔

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/instant/5cdd07b8e6 ...

原來連登膠子 30678423K 俾差人拉咗呀。恭喜晒佢人生可以好精彩、好高峰。

回覆 引用 TOP

黄之鋒你繼續入赤柱進修,
香港市民會一直供你讀完博士。

回覆 引用 TOP

好囉!早唔願坐!而家留响入便慶回歸啦。又少場表演。。

獄卒今次有特別程序招呼河童, 包保唔會畀佢反咬一口.

人生有很多沒有道理的事情                这里是中国
預料之內的事沒有發生                     This is China
預料之外的事卻發生了                  中国 - 最炫民族风
如是我聞 必作如是觀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 josonlai 於 2019-5-16 03:12 PM 發表

好囉!早唔願坐!而家留响入便慶回歸啦。又少場表演。。
判60日, 實坐40日, 扣番佢之前坐咗6日.

人生有很多沒有道理的事情                这里是中国
預料之內的事沒有發生                     This is China
預料之外的事卻發生了                  中国 - 最炫民族风
如是我聞 必作如是觀
一半一半啦..
上訴只系判刑期由3個月改為2個月..
其它無變...他要即時入獄,沒有緩刑...

=========
引用:
原帖由 andy1958_1 於 16-5-2019 02:54 PM 發表

又放生呢條仆街仔

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/instant/5cdd07b8e6 ...

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-5-16 03:15 PM 發表

判60日, 實坐40日, 扣番佢之前坐咗6日.
唔係卦!!又咁益條扑街仔。。

回覆 引用 TOP

應判終身,係監房反醒.

回覆 引用 TOP

啲friend講,
如果有機會遇到佢,
會以一貫正常對待囚犯嘅程序對佢。

回覆 引用 TOP

毛掹淨又要編個探監表了

回覆 引用 TOP

踎得一個月太少

回覆 引用 TOP

28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。