• 瀏覽: 15,937
  • 回覆: 6
+8
中國都無比FACEBOOK,GOOGLE等企業係中國營運啦,好意思叫人公平開放,笑死人

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-5-16 09:13 PM 發表
乜你唔知google跪求重返中國咩
咪就係唔開放比人做,封死人地,憑咩嘈住入人地市場

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-16 10:39 PM 發表

誰都知道是間諜軟件
專門搞別人顏色革命的

腦殘好好享受毒物吧
你睇人地係間碟,人地何嘗不是看你是間碟? 有分別嗎  中國唔比人地係中國做間碟生意,卻想在人地國家做間碟生意? 

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2019-5-17 12:01 AM 發表

中國一向對FB,GOOGLE抱持開放態度,不過必需遵守中國法律,係人地兩間公司唔想遵守
人地社交平台就係用來分享野用,但中國就驚比國民接觸到唔應該知道既野,乜乽過濾晒咁仲做來有乜意思?
掉返轉頭,華為裡頭要安插美國技術人員入邊監察,華為又肯唔肯?

引用:
原帖由 dralpha 於 2019-5-17 11:41 AM 發表
大陸加入世貿, 人地俾左十幾年你開放市場.
到現在大陸仍未根跟從他加入世貿的承諾, 去開放國內市場.

係中國吾守規則玩,理虧先.你貿易保護主義, 我味一樣貿易保護主義, 吾賣晶片俾你. ...
咪就係,踢場波,你就要求人地空龍無守門員,但自己就有守門員

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-5-17 02:43 PM 發表

WTO容許發展中國家暫不開放部份產業,否刞根本無法同先進國家競爭,令發展中國家崩潰
廿幾年前未有華為、中興,全中國都係用Mot記手機、愛立信電訊設備造機耬,冇禁你喎
社交平台及即時通訊軟件可以收集全國人民的個人私隱,美國亦多次利用來搞顏色革命,FB亦曾賣個database俾Cambridge Analytica用來影嚮選舉,被禁好合理 :sm ...
中國又無選舉呢樣野,驚咩比人左右決定,根本講到底就係唔比接觸同留下不利政府既資訊。

仲有就係講到收集用戶資訊咁大獲,點解又唔禁止微博微信既運作?其實佢地係需要呢樣野,只係唔想比外國人利用得到咁解。

咁既然係咁,美國作出咁既決定都無可口非喎,你防我我唔防得你?

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-5-17 02:43 PM 發表

WTO容許發展中國家暫不開放部份產業,否刞根本無法同先進國家競爭,令發展中國家崩潰
廿幾年前未有華為、中興,全中國都係用Mot記手機、愛立信電訊設備造機耬,冇禁你喎
社交平台及即時通訊軟件可以收集全國人民的個人私隱,美國亦多次利用來搞顏色革命,FB亦曾賣個database俾Cambridge Analytica用來影嚮選舉,被禁好合理 :sm ...
中國又無選舉呢樣野,驚咩比人左右決定,根本講到底就係唔比接觸同留下不利政府既資訊。

仲有就係講到收集用戶資訊咁大獲,點解又唔禁止微博微信既運作?其實佢地係需要呢樣野,只係唔想比外國人利用得到咁解。

咁既然係咁,美國作出咁既決定都無可口非喎,你防我我唔防得你?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]