• 瀏覽: 16,070
  • 回覆: 263
+8
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-5-16 02:50 PM 發表
【Now新聞台】美國總統特朗普簽署行政命令,禁制美國企業採購和使用來自外國對手可能威脅國家安全的電訊技術和設備,被視為針對華為和中興等中國電訊設備供應商。而美國商務部將華為列入管制清單,華為指行動只會損害美國自身利益。

華為失去美國市場,死硬, ...
成班發瘟癲狗又走出嚟咬人。

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2019-5-16 10:11 PM 發表

其實你有無留意大陸的新聞
在芯片市場發展有幾快
要取代中 低 芯片不是難事
高級芯片就要多幾年
仲有
你知唔知甚麼叫民族性啊
不知你董不董
不多解釋 ...
外星尖端科技。
人類硏發一千年都還在研究階段⋯

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-5-16 10:19 PM 發表

美國科技全球第一,華為做d乜只有美國知道
證據呢?文明人講證據,拎唔出就咪喺到大喊十

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-5-16 10:19 PM 發表

美國科技全球第一,華為做d乜只有美國知道
如果美國科技仲係第一就唔駛驚啦

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-5-16 07:08 PM 發表
美國自由貿易制度己崩潰,自我封閉,開始黑箱作業,悲慘!

美國應公平公正開放市場,拒絕獨裁!
美帝學中共自我封閉,開始黑箱作業,悲慘!

全世界應公平公正開放市場,拒絕獨裁!

引用:
原帖由 插旗2 於 2019-5-16 10:18 PM 發表

外星尖端科技。
人類硏發一千年都還在研究階段⋯
你講咩野
咩野叫外星尖端科技

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-5-16 02:50 PM 發表
【Now新聞台】美國總統特朗普簽署行政命令,禁制美國企業採購和使用來自外國對手可能威脅國家安全的電訊技術和設備,被視為針對華為和中興等中國電訊設備供應商。而美國商務部將華為列入管制清單,華為指行動只會損害美國自身利益。

華為失去美國市場,死硬, ...
成日打飛機,遲早好似你個名咁,失禁不舉

對供應商只有短暫影響
華為中興做唔到產品
其他公司就可以食咗佢哋市佔
呢d公司又係向相同供應商買零件

美國針對華為,中興,唔止因為佢哋生產手機,更因為佢哋生產網絡設備,網絡設備供應呢方面對華為中興影響更大,交唔出貨仲講乜鬼中國5G.

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2019-5-16 09:29 PM 發表

美日台韓的廠商唔供應晶片畀中國, 只係每年做少3千幾億美元生意, 大不了裁員, 冇嘢架 再唔係美政府補貼這個數給廠商囉, 再再唔係用晶片當薪金出畀工人囉, 工人的家庭把晶片當飯食囉 ...
還少日息……銀行立即喊要清盤,
跟着缺乏資金投入研發新晶片,
咁就遲早被市場淘汰……同等死無分別。

老美想盡方法阻止, 叫唔到佢D友好,就封殺人, 真的好核突囉, 技窮. 華為無老美又唔會摺.

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-5-16 07:08 PM 發表
美國自由貿易制度己崩潰,自我封閉,開始黑箱作業,悲慘!

美國應公平公正開放市場,拒絕獨裁!
淨係唔開放俾共產黨嘅中華人民共和國, 吹咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]