• 瀏覽: 15,958
  • 回覆: 263
+8
引用:
原帖由 andychg 於 2019-5-16 10:49 PM 發表
老美想盡方法阻止, 叫唔到佢D友好,就封殺人, 真的好核突囉, 技窮. 華為無老美又唔會摺.
咁咪自行宣佈唔同美帝做生意囉!

老美十分惡毒,之前條勸間橋唔掂,就出絕招,禁美國公司同華為做生意,其他國家有同美國做生意就怕咗老美算賬,又唔同華為做,即係綁架其他人一齊封殺華為。

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-5-16 02:50 PM 發表
【Now新聞台】美國總統特朗普簽署行政命令,禁制美國企業採購和使用來自外國對手可能威脅國家安全的電訊技術和設備,被視為針對華為和中興等中國電訊設備供應商。而美國商務部將華為列入管制清單,華為指行動只會損害美國自身利益。

華為失去美國市場,死硬, ...
可以不輸出晶片,軟件,到時電話都做唔出,咁快就唔記得了?

“美國商務部將華為和旗下70間公司列入出口管制「實體清單」,美國企業要得到政府批准才能夠向華為出售科技和設備,增加華為在美國採購零件和出售產品的難度。”

會唔會有香港註冊既公司?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-16 10:51 PM 發表
淨係唔開放俾共產黨嘅中華人民共和國, 吹咩?
即是自由程度倒退中!相當自閉!

引用:
原帖由 paoon 於 2019-5-16 10:24 PM 發表

美帝學中共自我封閉,開始黑箱作業,悲慘!

全世界應公平公正開放市場,拒絕獨裁!
侵侵己超越中共,比中共更封閉,更獨裁!美國大悲劇!

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-16 10:39 PM 發表

誰都知道是間諜軟件
專門搞別人顏色革命的

腦殘好好享受毒物吧
你睇人地係間碟,人地何嘗不是看你是間碟? 有分別嗎  中國唔比人地係中國做間碟生意,卻想在人地國家做間碟生意? 

呢個係美國出口黑名單,美國公司唔可以賣野俾黑名單內任何公司,要逐單審批。
咁煙條、超微、高通要賣蕊片俾某類公司就難。噢,無左某d客好似話高通會執喎,所以唔好鬧,鼓掌啦。
全面冷戰開始了,瞎折騰搞出個大頭佛。
愛國家、愛民族,好在夠強大,有自主研發精片,春天過了,現在怕該有得應市吧,唔怕美國唔賣蕊片,中興白白風雪裸求供貨了。

#1死都未到華為死啦,正on鳩!

Not true.

欲加之罪 何患無辭

值得慶祝!侵侵萬歲!

引用:
原帖由 59804774 於 16-5-2019 07:48 PM 發表
一個小小企業,搞到美腳要跳樓,香討美孫又脫褲一齊
哈哈!睇吓狗主幾時派袋大豆俾班尾狗作為狗糧

美國自由貿易制度步入崩潰

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-5-16 02:50 PM 發表
【Now新聞台】美國總統特朗普簽署行政命令,禁制美國企業採購和使用來自外國對手可能威脅國家安全的電訊技術和設備,被視為針對華為和中興等中國電訊設備供應商。而美國商務部將華為列入管制清單,華為指行動只會損害美國自身利益。
華為失去美國市場,死硬, ...
樓主發僅夢???
華為由頭到尾到呢刻都未進入美國市場, 點解突然間"死硬"?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]