• 瀏覽: 16,062
  • 回覆: 263
+8
引用:
原帖由 madcow 於 2019-5-17 02:09 AM 發表

蘋果手機我就肯定大件事,但蘋果日報就應該無咩影響,因為根本都就嚟閉門大吉啦,又無咩人睇,咁低銷量你覺得跌三份之二同唔跌有好大分別咩? ...
唔過文匯、大公

"《蘋果動新聞》由4月10日下午5時起,已實施會員免費訂閱制。截至4月16日晚上8時30分,累積登記會員已過210萬,有2,101,601人。只要登記成為會員後,除了繼續睇盡《蘋果動新聞》全部文章、影片、電子書等精采內容之外,更可以參加《動腦Q》等有獎互動遊戲。"

其實銷量點低都低都低唔過文匯、大公。呢兩份都未關門大吉!啊!係,幾乎唔記得佢哋點蝕都一定唔會執笠嘅添!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-5-16 07:08 PM 發表
美國自由貿易制度己崩潰,自我封閉,開始黑箱作業,悲慘!

美國應公平公正開放市場,拒絕獨裁!
美國霸權打壓可恥!

快打殘尼間野

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-5-16 02:50 PM 發表
【Now新聞台】美國總統特朗普簽署行政命令,禁制美國企業採購和使用來自外國對手可能威脅國家安全的電訊技術和設備,被視為針對華為和中興等中國電訊設備供應商。而美國商務部將華為列入管制清單,華為指行動只會損害美國自身利益。

華為失去美國市場,死硬, ...
洗擔心?。                

有政府及軍方背景支持,點會執/點會沒單做?
淨是阿非拉地區都做唔晒啦!。

等緊華為出新手機。 一定買

大陸加入世貿, 人地俾左十幾年你開放市場.
到現在大陸仍未根跟從他加入世貿的承諾, 去開放國內市場.

係中國吾守規則玩,理虧先. 這方面連歐洲國家都好吾滿意.
你貿易保護主義, 我味一樣貿易保護主義, 吾賣晶片俾你.

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2019-5-17 12:01 AM 發表

中國一向對FB,GOOGLE抱持開放態度,不過必需遵守中國法律,係人地兩間公司唔想遵守
人地社交平台就係用來分享野用,但中國就驚比國民接觸到唔應該知道既野,乜乽過濾晒咁仲做來有乜意思?
掉返轉頭,華為裡頭要安插美國技術人員入邊監察,華為又肯唔肯?

引用:
原帖由 dralpha 於 2019-5-17 11:41 AM 發表
大陸加入世貿, 人地俾左十幾年你開放市場.
到現在大陸仍未根跟從他加入世貿的承諾, 去開放國內市場.

係中國吾守規則玩,理虧先.你貿易保護主義, 我味一樣貿易保護主義, 吾賣晶片俾你. ...
咪就係,踢場波,你就要求人地空龍無守門員,但自己就有守門員

華為緊張成咁,一定有野啦

華為能過此關比個like 你

引用:
原帖由 dditto 於 2019-5-17 12:12 PM 發表

人地社交平台就係用來分享野用,但中國就驚比國民接觸到唔應該知道既野,乜乽過濾晒咁仲做來有乜意思?
掉返轉頭,華為裡頭要安插美國技術人員入邊監察,華為又肯唔肯? ...
邊個同你講華為唔比?我運比你你點後加都得,但你要公開講話你後裝,但只限你老美自己國內賣同使用既先可以

引用:
原帖由 pompas 於 2019-5-17 12:19 PM 發表
華為緊張成咁,一定有野啦
回覆當緊張,咁貿易戰老美咪緊張到出晒水?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]