• 瀏覽: 14,603
  • 回覆: 128
引用:
原帖由 highbury64 於 2019-5-16 14:40 發表

點睇日本食生蠔無事
點睇大陸好多其他人食過生蠔都冇事?

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-5-16 03:28 PM 發表
點解香港D洒店自助餐成日話食外國D生蠔集體食物中毒?
有尐低檔次的酒店自助餐無生蠔食好耐了。因為好易出問題⋯⋯

引用:
原帖由 green2016 於 2019-5-16 03:48 PM 發表

你講得無錯,我外婆兩年前死咗啦。
恭喜晒你啊婆,唔洗比孫話無用

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-5-16 15:06 發表

我未番過大陸
原來你關於大陸嘅嘢,全部都係聽返來

點解家燕姐要老屈大陸?真係夠膽死
罰佢以後返大陸只准食生蠔

咁大年紀仲食大陸生野

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-5-16 02:30 PM 發表
藝人薛家燕在電視城錄影《流行經典50年》節目時透露,因食錯嘢搞到又屙又嘔:「母親節嗰日返咗大陸做商演,主辦單位請我食西餐...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190516/photo/bkn-20190516001709154-0516_00862_001_fb.jpg?20190516081815

好得人驚,番大陸食一隻蠔都差d 無命,大陸有 d ...
咁肥, 仲食咁多, 跟住話大陸d野有問題

勇者

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-16 02:50 PM 發表

山本六十四大佐
你作為一個無日本籍嘅日本人
唔知高尚正宗日本人啲蠔係熟食咩?
其實條友係只係一條支__狗
日日妄想自己被政治迫害
所以傻左 當自己精日份子
順不知倭子國又唔收佢

香港酒店也間中出事。。。天氣熱易出細菌,生野呀!

我都奶過野=.=

引用:
原帖由 pulpman 於 2019-5-16 03:51 PM 發表

恭喜晒你啊婆,唔洗比孫話無用
佢今晚會親身多謝你

喺國內真係唔敢食生嘢!

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-5-16 02:30 PM 發表
藝人薛家燕在電視城錄影《流行經典50年》節目時透露,因食錯嘢搞到又屙又嘔:「母親節嗰日返咗大陸做商演,主辦單位請我食西餐...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190516/photo/bkn-20190516001709154-0516_00862_001_fb.jpg?20190516081815

好得人驚,番大陸食一隻蠔都差d 無命,大陸有 d ...
https://www.cbsnews.com/news/how-dangerous-are-raw-oysters-flesh-eating-bacteria-vibrio/
The shocking story of a Texas woman who died after contracting flesh-eating bacteria from eating raw oysters

https://www.businessinsider.com/flesh-eating-bacteria-eating-raw-oysters-florida-man-2018-7
A Florida man died on July 10 after eating a raw oyster at a Sarasota restaurant

好得人驚,係美國食一隻蠔唔係"差d 無命", 係直情死左

其實日日都有好多香港人返大陸食野. (自己去隔離版睇下)
又有幾多人出事呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]