• 瀏覽: 14,654
  • 回覆: 128
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-16 02:56 PM 發表

我係香港日本都經常食生蠔
大陸真係可免則免,始終道德底線和衞生水平差D
冇起大陸食過生蠔,用起美國、日本食過生蠔來標榜自己。用自以為高尚嘅心態評論其他地方食物。呢啲叫做真小人。
你食多啲生蠔啦,前提係你有錢嘅話。

引用:
原帖由 沉睡深情的樓主 於 2019-5-17 03:59 PM 發表

冇起大陸食過生蠔,用起美國、日本食過生蠔來標榜自己。用自以為高尚嘅心態評論其他地方食物。呢啲叫做真小人。
你食多啲生蠔啦,前提係你有錢嘅話。 ...
呢版係講緊家燕姐食生蠔中毒,大陸有食安問題係 common sense
如果你覺得人地討論食生蠔係自以為高尚,旨在抬高自己,令你有 bad feeling,就未免太弱小心靈了😓

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-17 04:06 PM 發表

呢版係講緊家燕姐食生蠔中毒,大陸有食安問題係 common sense
如果你覺得人地討論食生蠔係自以為高尚,旨在抬高自己,令你有 bad feeling,就未免太弱小心靈了😓 ...
如果冇起大陸食過生蠔有乜資格評論大陸食品問題?仲攞你美國日本食過生蠔黎對比,冇食過如何對比?

引用:
原帖由 沉睡深情的樓主 於 2019-5-17 04:07 PM 發表

如果冇起大陸食過生蠔有乜資格評論大陸食品問題?仲攞你美國日本食過生蠔黎對比,冇食過如何對比?
你覺得要世界各地都吸過毒,才可以討論毒品問題?

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-17 04:11 PM 發表

你覺得要世界各地都吸過毒,才可以討論毒品問題?
聽你咁講即係攞美國日本黎抹黑大陸啦?!真小人!

小鮮肉有菌

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-16 02:50 PM 發表

山本六十四大佐
你作為一個無日本籍嘅日本人
唔知高尚正宗日本人啲蠔係熟食咩?
咁正宗香港人係咪食屎

食死這貪心老肥婆就好

少食為妙

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]