• 瀏覽: 27,285
  • 回覆: 293
  • 追帖: 1
+10
厲害了我的國

系缺美金

無嘢撐人民幣

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-16 12:00 PM 發表

今年3月中國減持了104億美元美國國債
加到25%關稅係5月.........
唔低能,三月份諗住侵侵反枱。好過班記者一月至四月都吹緊談判非常順利。

1.12萬億?但大陸話有3萬億喎

引用:
原帖由 插旗2 於 16-5-2019 14:01 發表
大陸嚴重缺乏美金,減持美債續命係唯一出路
1個月順差都唔止啦, 點會冇美金

引用:
原帖由 插旗2 於 2019-5-16 02:01 PM 發表
大陸嚴重缺乏美金,減持美債續命係唯一出路
你係咪發僅夢啊?
大陸缺美金...大量持有美金既人先會大量持有美債的

引用:
原帖由 wilsonho73 於 2019-5-16 03:12 PM 發表

唔低能,三月份已經侵侵反枱。好過班記者一月至四月都吹緊談判非常順利。
dllm 傻侵4月頭話傾好90%.........係4月底5月頭先話大陸反口lor
柒左重死撐

記者一月至四月都吹緊談判非常順利<===妓者咪又係聽美方9up, 再報導
記者有份去傾咩on 79

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-16 02:45 PM 發表
睇見d漢奸賣國賊喺度大發謬論,可憐復可笑。
我揸住萬幾億美債,大可高賣低買,大賺一筆。
我也可以賣長債,買短債,減持幾多冇人知。
最高招的係我自行發行美金債,(去年做過幾次了,市場反應十分好,每次都有幾倍超額認購),谷高債息,與老美爭生意,間接逼老美增加債息,而增加負擔,還有許多招數,害死老美! ...
ching講到咁深入d漢奸唔識嘅,佢哋嘅理論就係無論中國做乜都輸嗻,做狗就係漢奸嘅畢生志願   

減持太少,沒沖利力~

繼續~

好少啫

可以頂幾耐?十足水流柴。😆😆😆😆😆😆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]