• 瀏覽: 27,315
  • 回覆: 293
  • 追帖: 1
+10
有排減持!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-16 03:34 PM 發表

美國最大債主.......但美債唔多???
真係唔多,只占總額7%,沽晒也沖擊不大

引用:
原帖由 Davinci66 於 2019-5-16 05:06 PM 發表

真係唔多,只占總額7%,沽晒也沖擊不大
HSBC比人沽7%.........你覺得會點???
100%好多係美國自己基金hold, 唔郁得lor

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-16 04:20 PM 發表

低9能
賣左美債, 就收返美金cash黎擺之ma, 點支持唔到???

放左咩都冇???
唔會換cash黎擺,因為無利息收入

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-16 04:23 PM 發表

咁又點
係hold到HSBC 5%代表冇料到????
即係對美債市場實質沖擊好少

中國終於出手,美帝今次收得皮

好事呀!!!!!!!!!!!!!!!!

樓上有D 師兄話放夠1,400億,唔係你話放,就即刻有國家要架

實習下各種步驟 流程 必要時 一野放一萬

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-16 04:30 PM 發表

美金放銀行冇息收咩???
咁正, 你有冇all in 美債先???

咁x正香港人揸美債唔好揸樓la
放銀行定期得1厘,美債有近3厘,差好多

日本仔就頭痕D, 要搵錢幫手填返個窿.

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-16 04:43 PM 發表

你有照鏡?你又係咩水平?
知唔知兩三年前,美債派唔倒息,要提高債務上限?
知唔知最近兩三期的美債需求大減,搞到債息抽升?
美債有試過派唔到息?無知得可怕😥

引用:
原帖由 Davinci66 於 2019-5-16 05:13 PM 發表

放銀行定期得1厘,美債有近3厘,差好多
美債3%.........果個係yield rate lor...…

你平入, 可以唔只3%tim
你知大陸放果批係咩位入咩 (重要有唔同年期)

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-16 04:52 PM 發表

咁香港正苦d錢放邊
月餅盒ar
也是美債爲最大份額,其餘爲他國債及股票

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]