• 瀏覽: 46,441
  • 回覆: 11
  • 追帖: 3
+6
中共阻止美國公司打入中國市場嘅諸般手段,罄竹難書。到老美封殺你就叫痛?慳啲啦!人哋唔係儍仔黎㗎!

引用:
原帖由 pippen3333 於 2019-5-16 12:34 PM 發表
美國如此大力度打擊中國,說明了現屆中國政府很強大。
如果呢一計都逼唔到中國就範,仲有咩計策呢?
老屈中國擁有大殺傷力武器?
當年八國聯軍打到北京,相信都係因為滿清政府很強大。

引用:
原帖由 彭斯 於 2019-5-16 12:57 PM 發表

中國維權律師都可以吊銷牌照嗱,唔通你話中國無法治。
中國冇法治就係人都知啦!仲使話?

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-5-16 01:12 PM 發表

民主?
人地請咩律師都唔得?
即係唔使打喇
未有耐夠中共衰,起碼冇拉埋個律師去坐監。

引用:
原帖由 山上的天才 於 2019-5-16 01:29 PM 發表
唔夠人競爭,
就用國家安全呢啲那咋招數,
簡直就係國際笑柄!
全世界都睇到,去美國投資
隨時俾老美揾個藉口....
試問,如此失去國際營商誠信,
老美如何翻身?
美國能力下降到呢個不顧一切嘅地步,
可想而知,
其內傷岌岌可危😴 ...
中共阻攔外國公司手段多如牛毛,好明顯都係唔夠人競爭!

引用:
原帖由 鋼條佬 於 2019-5-16 02:34 PM 發表

有,肯用既一早用左
但有錢開發咩
嘩!好笑得你!

引用:
原帖由 heyworld 於 2019-5-16 02:39 PM 發表
有土還要時間/壙工掘,更重要是要工廠/工人搞提練!另污染是另一問題!以聞煮尾國效率去搞,搞幾耐冇人知!
真奇怪,以聞煮美國咁低嘅效率,何解立國唔夠200年就成為世界一哥?

引用:
原帖由 heyworld 於 2019-5-16 03:15 PM 發表
有9仔當年吹,冇 google 中國上唔到網, google 退出近20年,中國網民多小?阿里巴巴/百度/騰訊日日笑
中國當然上到網,不過係內聯網,唔係互聯網。

引用:
原帖由 peimak 於 2019-5-16 04:46 PM 發表
佢老尾身為堂堂大國,驚中國一間民營企業驚到賴屎賴尿
華為係民營企業? 呃鬼食豆腐咩!

引用:
原帖由 肉雞 於 2019-5-16 06:49 PM 發表
無知確可怕,禁稀土。
不如拋埋美債,出齊2招愚蠢無極限㭍招。
班友拎美債同稀土黎J, J足成年都未厭!行得通一早做咗啦!

引用:
原帖由 油站小小牛 於 2019-5-17 12:35 PM 發表

政府唔用就唔俾其他人用,呢啲叫獨裁定專制呢?
你講緊Youtube, Facebook, Whatsapp, Google......?

引用:
原帖由 peimak 於 2019-5-18 10:33 AM 發表

你老尾都攞唔出証據,你話係就係㗎啦!?
香港好多黑社會背後組織係點,差佬都係冇證據,不過就一樣打柒佢哋。

你行出去世界舞台,做生意同對手競爭,你就要自己提供資料,有足夠透明度令人放心,唔係要人哋提出證據,明未?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]