• 瀏覽: 46,527
  • 回覆: 390
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-16 12:37 PM 發表
正常人都唔會用華為,個國家邪惡獨裁,監控人民,同恐怖分子國家做生意,盜取別人技術,禁止人民自由瀏覽互聯網,但又無恥地使用Android,美國真係正義,做得好 ...
吾好意思

Android系統

系開放源

不過,你吾知道咩系開放源架啦

引用:
原帖由 彭斯 於 2019-5-16 12:48 PM 發表

服左你,美國本身無稀土咩,祇喺想用晒人地果D先,中國唔出口,澳洲又冇貨,咪用自己果D。
全世界都有,不過存量同開發成本同質量唔相同,之所以沙特能頂死蘇聯,就係開發成本問題,但稀土再加多一個污染環境嘅嚴重問題,其他國家要開採,唔似得中國污染得咁小

引用:
原帖由 彭斯 於 2019-5-16 12:48 PM 發表

服左你,美國本身無稀土咩,祇喺想用晒人地果D先,中國唔出口,澳洲又冇貨,咪用自己果D。
而你吾知道
開發稀土需要技術吧

引用:
原帖由 喵一喵 於 2019-5-16 01:09 PM 發表
大陸禁fb line whatapp youtube google不會令大陸更安全
只會令大陸人民成日要番牆
或被迫使用劣質 微信 百度
咁你識幾多內地親友,係為咗 fb, IG, WhatsApp, YouTube 而去翻牆?

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-16 02:03 PM 發表

美國當然有,藏量仲唔少添
不過開採唔係話做就做到
以美國人既速度最少都要3年後
仆街係無可避免既
咪傻啦, 仆街? 自上次大陸用稀土要脅, 日本已儲集稀土十幾年, 現時大把現貨可以借俾大佬用. 招式用老了不再奏效, 近來北京可有再提稀土一詞?

引用:
原帖由 公司邊緣的天才 於 2019-5-16 01:15 PM 發表

微信去到歐洲都大把人用, 唔好咁井底至得㗎 。
佢連美國人唔用 whatsapp 用 FaceTime都未知

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-16 11:53 AM 發表
美15日祭出「連環計」,總統川普先發布國家緊急命令,禁止美企使用對國家安全構成危險的公司所生產的電信設備,美商務部隨後直接點名中國大陸電信巨擘華為,並將其列入貿易黑名單。對此,華為表示,美國限制華為,不會讓美國更安全,也不會使美國更強大。據陸媒環球網與美媒CNBC報導,對於川普宣佈緊急命令,華為表示願意與美國溝通產品安全,但限制華為不會讓美國更安全,也不會讓美國更強大,只會讓美國消費者被迫使用劣質 ...
唔係打關稅嗎?

以我所認知,其實美國唔係冇希土,只不過係唔開採,用就用晒你地其他國家個d先,有錯請指正

引用:
原帖由 喵一喵 於 2019-5-16 01:31 PM 發表

華為你唔好咁井㡳至得㗎 你有14億人口 怕咩美國禁你
呢啲叫怕?有生意唔做?有外滙唔賺?

點解無情情講到稀土?

老美的甚麼緊急命令,目的只有一個,就係以為加重壓力,可以逼中國回到談判桌,讓財長武欽赴京請罪,並求習主席答應六月尾在日本接見侵侵而已。

引用:
原帖由 快樂店小二 於 2019-5-16 01:47 PM 發表

你先把你所有中國制產品掉了再說吧?怕你㡳褲都無得著啊。
我著上海師傅度身訂造底褲

引用:
原帖由 59804774 於 2019-5-16 11:56 AM 發表
限制稀土
尾國唔會禁希士架

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-5-16 12:06 PM 發表
知己知比,這才是勝利關鍵!腦殘不會明的

點解華為咁渴望打入美國市場?

引用:

有,肯用既一早用左
但有錢開發咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]