• 瀏覽: 46,477
  • 回覆: 390
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 kitwo 於 2019-5-16 11:59 發表
老美好清楚自己嘅法官系偏向老美,而唔似香港d發棺咁手指拗出唔拗入,只為自己個人喜好而判。
香港法官是外國人多

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-5-16 12:06 發表
知已知彼才能百戰百勝

引用:
原帖由 愚人之石 於 2019-5-16 16:02 發表

跟黨判仲可以,跟人判先難頂。

同美國談判都可以反口,仲有邊個小國信你?又係巴基斯坦土耳其或者斯你爛卡?
香港法律由黃官解釋先至係問題

總而言之,至少在對華層面,在否定既有共識之后,特朗普已經把自己給架到了賭桌上,于情于理,他都不可能在沒有新收穫的情況下,輕易的重新再與中國媾和——

甚至,即便他這么做了,已經被擺了一道的中國,也不敢再予以確信。中美經貿要想重回和平,一番真刀真槍的廝殺,已經是無法避免~

有無師兄分析一下,美國身為科技先進大國,要對中國一間企業如始打厭,莫非華為有美國做不出的技術或價格

引用:
原帖由 meanbean 於 2019-5-16 03:03 PM 發表

但點解年年同老尾買2千幾億呢?
平衡易差!而買回來的更先進!而唔表示強國無能力做!不過就要好大投資及性能暫時無人咁好!

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-5-16 03:07 PM 發表

重你老味咩,有本事唔係用美國佬的andriod, microsoft , 你就黎要食草啦柒頭
當年安x桌未站隱時,除生果系統下,以落雞亞的手機系統市場佔有率最好,不過落雞亞去微硬公司搵左個人過去揸fit,決定放棄現有有一定市場佔有率的系統,而去轉用當年剛發展的視窗,從此就係安x桌系統市場佔有率愈來愈高,落雞亞就愈做愈縮,而那位落雞亞揸fit人就返回微硬工作,當中大家有無野可以睇到?

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-5-16 12:02 PM 發表

貿易戰吹大了,得返一年多d時間收科, 點都要搏, 反正本唔係佢自己...
Trump真正目的係滅絕美國低質人種;美國人優先發展

Pk 老尾真係驚到賴屎咁,要用緊急令打壓一間企業,証明華為真係好勁

美國佬講乜都得,野事生非,無中生有,挑起戰爭,攞牌殺人。

咁高檔產品應強制所有愛黨中國人用

美狗只顧自己利益

引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-16 12:37 PM 發表
正常人都唔會用華為,個國家邪惡獨裁,監控人民,同恐怖分子國家做生意,盜取別人技術,禁止人民自由瀏覽互聯網,但又無恥地使用Android,美國真係正義,做得好 ...
你走出黎吹冇用架

引用:
原帖由 一眼關七 於 2019-5-16 12:23 PM 發表

而家除左老美,澳洲(?),日本,仲有邊個唔用?
只得老尾,其他小弟都偷偷的用😷😷

支支又打j

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]