• 瀏覽: 46,418
  • 回覆: 390
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2019-5-16 02:00 PM 發表

你講左  好多網友 唔知的事情
其實多了解就可以。 因為我公司有做新材料科技商業研究項目。所以知道咯。
中國算係祖宗積德。係國土內居然有齊L係列 R係列。仲有重元素系列所有礦產。
而美國或者日本都係得幾種。日本係新近發現稀土礦1600萬噸。
高興之餘,無辦法開採。因為係3000米海底深溝。

而中國係貴州新發現稀土礦就有7166萬噸。可以開採。

不過仲係個句 以前開採過多 賣得太多。
十幾年前先開始控制。

今日已經係國家嚴格控制策略。

所以係外交個勁抽籌碼。

華為好野..

引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-16 03:43 PM 發表
絕對相信民主美國嘅情報,絕不購買垃圾華為
現在見到垃圾華為被禁用,正義民主得勝,獨裁共產必亡
呆灣人呆下呆下,真係有其道理的!

係美資公司打工可唔可以用華為手機?

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2019-5-16 12:11 PM 發表

雖然華為已準備與美國打司法戰,但其辯護律師、曾於2011至2015年任司法部副部長的柯爾(James Cole)10日遭檢方聲請取消的辯護資格,美國與華為之間仍在加劇角力。

一言堂本色 ...
美國又為孟晚舟制造咗一個响美國不會得到公平審訊嘅辯護。

大陸嘢俾獨裁中國政府監控,知哂你所有嘢

我永遠唔會用大陸嘢,例如支付寳

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-16 11:56 AM 發表
緊急狀態? 使唔使驚到咁   
美國佬越驚,就越表示華為科技強勁👍👍👍💪💪💪

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-16 11:56 AM 發表
華為動了美國的乳酪🤭🤭🤭👍👍👍

佢老尾身為堂堂大國,驚中國一間民營企業驚到賴屎賴尿

引用:
原帖由 unico 於 2019-5-16 01:21 PM 發表

如果禁稀土可以令美國爬街習主席和一班常委總理怎會唔知?你超黨領頭要你教黨中央做嘢?你要自我檢討,黨未走不能走,要明白了解「跟黨走」含意。 ...
打瓜老尾對老共有乜著數?

引用:
原帖由 chun4321 於 2019-5-16 12:24 PM 發表

所以全世界都吾信中共既所謂法律   法官應該跟法例去判   而中共要跟黨判
香港法棺更加信唔過,香港的是狗髮棺

引用:
隻準老美監視各國總理上厠所,5準人睇佢在厠所搞嘢

老尾咁驚🤣

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-16 11:58 AM 發表

太不對稱吧
美國禁華為對中國影響好細
中國禁運稀土,美國整個科技產業直線仆街
稀土不再生能源,又破壞環境,老美自己有都5用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]