• 瀏覽: 46,432
  • 回覆: 390
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 lung_block 於 2019-5-16 12:28 PM 發表

連律師都唔俾你用...
呢d咪叫民主囉

引用:
原帖由 chun4321 於 2019-5-16 12:24 PM 發表

所以全世界都吾信中共既所謂法律   法官應該跟法例去判   而中共要跟黨判
你老味法官又跟乜野去判?

引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-16 12:37 PM 發表
正常人都唔會用華為,個國家邪惡獨裁,監控人民,同恐怖分子國家做生意,盜取別人技術,禁止人民自由瀏覽互聯網,但又無恥地使用Android,美國真係正義,做得好 ...
咁你就應該連用中文都唔好用喇

好明顯唔係啦

引用:
原帖由 59804774 於 2019-5-16 11:56 AM 發表
限制稀土
同意,反制美國

引用:
原帖由 pippen3333 於 2019-5-16 12:34 PM 發表
美國如此大力度打擊中國,說明了現屆中國政府很強大。
如果呢一計都逼唔到中國就範,仲有咩計策呢?
老屈中國擁有大殺傷力武器?
唔使屈,真係有㗎!

引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-16 12:37 PM 發表
正常人都唔會用華為,個國家邪惡獨裁,監控人民,同恐怖分子國家做生意,盜取別人技術,禁止人民自由瀏覽互聯網,但又無恥地使用Android,美國真係正義,做得好 ...
你好撚正常?

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-16 11:53 AM 發表
美15日祭出「連環計」,總統川普先發布國家緊急命令,禁止美企使用對國家安全構成危險的公司所生產的電信設備,美商務部隨後直接點名中國大陸電信巨擘華為,並將其列入貿易黑名單。對此,華為表示,美國限制華為,不會讓美國更安全,也不會使美國更強大。據陸媒環球網與美媒CNBC報導,對於川普宣佈緊急命令,華為表示願意與美國溝通產品安全,但限制華為不會讓美國更安全,也不會讓美國更強大,只會讓美國消費者被迫使用劣質 ...
其辯護律師、曾於2011至2015年任司法部副部長的柯爾(James Cole)10日遭檢方聲請取消的辯護資格

呢 d 就係所謂民主喇

一個國家要同一間企業開戰,真係好打有限。

引用:
原帖由 死神古斯 於 2019-5-16 01:19 PM 發表

美國要開采稀土都唔易,一來人工成本高,二來開采稀土會污染周遭地區。環保團體一定反對,對有民主既美國開采稀土絕不是一件容易事
美國加州80年代想起條連接210到710嘅公路,打咗三,四十年官司,打到 Caltran話放棄唔起。

美國必勝

本人開始罷買美國貨,美國食品。亦會叫身邊人響應。支持中國,制裁美國霸權!

美國要出動舉國之力,動用龐大資源,仲要祭出緊急命令嚟打壓一間公司,前所未有,華為真係厲害到好得人驚!

美國咁做,對華為影響不少,華為要做好應對。

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-16 11:58 發表

太不對稱吧
美國禁華為對中國影響好細
中國禁運稀土,美國整個科技產業直線仆街
美國都有稀土出產

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]