• 瀏覽: 46,461
  • 回覆: 390
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-16 12:37 PM 發表
正常人都唔會用華為,個國家邪惡獨裁,監控人民,同恐怖分子國家做生意,盜取別人技術,禁止人民自由瀏覽互聯網,但又無恥地使用Android,美國真係正義,做得好 ...
在講真定還是在講反話 ? ?

引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-16 12:37 PM 發表
正常人都唔會用華為,個國家邪惡獨裁,監控人民,同恐怖分子國家做生意,盜取別人技術,禁止人民自由瀏覽互聯網,但又無恥地使用Android,美國真係正義,做得好 ...
唔該你收得人哋錢就專業少少~日日都系邪惡獨栽呢幾句無新意~用心一啲做狗同做人一撚樣有高低之分

尾角自由民主的屎就全部留番比你慢慢享用,唔使急最緊要快

引用:
原帖由 一眼關七 於 2019-5-16 12:23 PM 發表

而家除左老美,澳洲(?),日本,仲有邊個唔用?
唔係用唔用嘅問題,係可能將會根本冇得用

引用:
原帖由 heyworld 於 2019-5-16 03:15 PM 發表
有9仔當年吹,冇 google 中國上唔到網, google 退出近20年,中國網民多小?阿里巴巴/百度/騰訊日日笑
中國當然上到網,不過係內聯網,唔係互聯網。

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-5-16 12:25 PM 發表
所以喺呢方面我佩服金仔

「要談判首先要放下對我國的敵視態度,否則就乜都唔使傾

希望阿爺都可以做番場好戲,侵侵明顯係2仔底,一於大佢二百萬
...
我認為中國會大力支持北韓。未來廿年,北韓GDP會急上,迫近南韓

引用:
原帖由 etsui 於 2019-5-16 04:01 PM 發表
大陸禁fb,line等等,不就是像你們這些傻hi太多。中晒民主毒。
老美以國家安全名義禁止華為和其他中國產品,中國同樣以國家安全原因嚴查老美科網和產品,分身五毫台幣的雙重標準太無水平。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2019-5-16 12:47 發表
都唔會嘅!美國自身都有稀土,只不過美國佬自私,想用晒其他國家稀土,到時只有美國稀土,價格會漲好高,又會好似芯片咁控制D公司自主權。再加上開發稀土污染環境,美國佬就係想有得用而又唔會對自身環境破壞。若禁止稀土出口,自私美國嘛逼住自己開發。 ...
其實中國既係最大嘅稀土出口國,但同時係最大嘅稀土入口國
點解?因為稀土其實有好多款,中國自己本身有嘅稀土期實都唔全面,要依賴入口。

不過美國本身嘅稀土仲缺,歐美等好多國家因爲自己嘅環保條例另開發有困難/成本過高。
所以大多依賴中國南美非洲入口。

名不正,言不順。家陣美國就係算錯呢步棋,
國際間普片認為美國發起嘅貿易戰係單邊主意,
似黑社會靠惡襟你檔收保護費式嘅欺壓。

中國等得起,冇美國咁猴禽,暫時亦唔需要用呢招住。

可以嘅話,唔係事必要都唔會出呢招,但唔代表有必要唔可以出。
關鍵係國際間認唔認同中方用稀土制裁尾國嘅手法。

引用:
原帖由 彭斯 於 2019-5-16 12:57 PM 發表

中國維權律師都可以吊銷牌照嗱,唔通你話中國無法治。
首先你要攪清你個屍維先,就係吊鎖牌照同撤消辯護律師資格係兩件完全不同性質嘅事黎。。。

引用:
原帖由 貓男 於 2019-5-16 06:03 PM 發表

其實中國既係最大嘅稀土出口國,但同時係最大嘅稀土入口國
點解?因為稀土其實有好多款,中國自己本身有嘅稀土期實都唔全面,要依賴入口。

不過美國本身嘅稀土仲缺,歐美等好多國家因爲自己嘅環保條例另開發有困難/成本過高。
所以大多依賴中國南美非洲入口。

名不正,言不順。家陣美國就係算錯呢步棋,
國際間普片認為美國發起嘅貿易戰係單邊主意,
似黑社會靠惡襟你檔收保護費式嘅欺壓。
...
師兄勁!小弟只知中美都有稀土,卻不知稀土有多種。

引用:
原帖由 peimak 於 2019-5-16 04:46 PM 發表

佢老尾身為堂堂大國,驚中國一間民營企業驚到賴屎賴尿
仲要動員盟國力量

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]