• 瀏覽: 19,609
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表
唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
咁講真你有冇睇過先?其實好多節目都好好睇,佢仲會重播返以前未回歸前嘅節目,一樣係咁諷刺港英政府,講出市民所需政府不足之處,咁先起到監察同提醒政府嘅作用!

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2019-5-16 12:24 PM 發表
係咪要個個台播財經資訊先叫好?
咪係囉!由朝股到晚

引用:
原帖由 6seven 於 2019-5-16 01:45 PM 發表
其實佢地可以拍行街直播,因為好多不能出門口0既病人或老人家可以睇下外邊境況。
有個電車,由港島東拍到去港島西

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-16 01:58 PM 發表

但真心
呢個係好提議
有啲長者不良於行
部分甚少離開居住區分
如有「漫」形式紀實節目
有助長者了解今日發展
坐咗幾十年監就出冊嘅都啱睇!

引用:
原帖由 ray318 於 2019-5-16 02:07 PM 發表
警訊堅哥係我偶像
冇錯!雖然幾位主角都賊吓賊吓,但係就係令人著迷

引用:
原帖由 omegacoaxial20 於 2019-5-16 06:35 PM 發表

絕對同意!

港台都冇節目好播!

咁可以還返J2無賽馬的自由!
賽馬直擊太有商業價值

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-5-16 07:35 PM 發表

中央政府接管,多做介紹國內情況,讓港民可多了解國家。
港台三十三已經係廿四小時播中央台節目,你冇睇

引用:
原帖由 6seven 於 2019-5-16 08:03 PM 發表

電車台,巴士台。

最好都係人行,唔洗走馬看花,睇下電器,睇下衫。
但係政府每年都減港台資源,未必有錢做

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-16 09:58 PM 發表

所以#120嘅師兄提議
我十分認同
講真如果真人行街,再求其加少少旁述, 懲教署配合俾坐好耐就出冊人仕睇,其實可以減少佢哋好多憂慮!好多坐幾十年但就出冊人會自殺/諗自殺,其實就係對出返去有憂慮先咁做/諗唔通毛忌會做咩!

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-5-16 10:14 PM 發表

老人玩意有咩商業價值……J2都係捱義氣播馬,如果可以唔播不知幾開心
毛忌同你講你太睇小賽馬嘅商業價值淨係一埸嘅投注額過千萬,你諗吓幾多人睇?或者作睇吓香討馬版,何其興旺!

引用:
原帖由 6seven 於 2019-5-16 10:13 PM 發表

警察行必live,齊晒資源,唔洗請人,又可了解警察工作(順便監察埋)。

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-5-16 10:38 PM 發表

一場馬投注額過千萬就死啦!係過億啊!
多人睇或者係嘅,不過觀眾係咩人?咪大部份老人家囉,會吸引到幾多客戶落廣告呢?

若果播賽馬對電視台真係咁有吸引力咁點解好多年前無線會主動放棄唔再播賽馬送返比亞視播呢? ...
咁在下錯囉但係掉返轉頭諗如果真係無利可圖咁佢做乜要繼續播呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]