• 瀏覽: 19,719
  • 回覆: 248
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-16 01:39 PM 發表

連漫電視都知係乜
仲話有睇31
我冇睇同冇嘢睇係兩樣嘢喎。
除咗32台,邊到仲有立法會直播?

引用:
原帖由 lam703 於 16-5-2019 01:36 PM 發表

咁執左個政府台又點代表政治言論全面禁聲,香港正式大陸化呢? 呢度仲有商業電台,電視台, 仲可以收睇外國大部分頻道, 大家又點須要開始係香港翻牆上網?社會和諧化又有乜問題,唔啱唔公義 大家一樣可以出聲。 ...
唔知你真唔知定假唔知,定係咪土生土長香港人,港台地位特殊,是唯一公營電台會對政治批評的政府機構,不被政府操控,是反映香港自由體制既明燈。。和諧化和網絡限制是一定遲早會與國內同步。不要覺得沒可能,只是時間問題

港台最大問題佢自以為責任係推動香港民主運動

引用:
原帖由 hkyahoohk 於 2019-5-16 11:07 AM 發表
你哋再講,
下次製作樹木直播,
影住棵樹嘅生長過程!
港台個Apps 仲撚pk,上Mine聽節目重播,要你聽埋果日嘅報時、新聞,選舉宣傳,最鳩衰系仲有華南天氣,幾多級風,關人撚事。屌咗兩年,依然故我。

引用:
原帖由 6seven 於 2019-5-16 01:45 PM 發表
其實佢地可以拍行街直播,因為好多不能出門口0既病人或老人家可以睇下外邊境況。
呢啲就骨艾啲喇
港台又有籍口增資源請「行街」

比得果十億唔睇烏龜睇咩

引用:
原帖由 死神古斯 於 2019-5-16 01:47 PM 發表

唔知你真唔知定假唔知,定係咪土生土長香港人,港台地位特殊,是唯一公營電台會對政治批評的政府機構,不被政府操控,是反映香港自由體制既明燈。。和諧化和網絡限制是一定遲早會與國內同步。不要覺得沒可能,只是時間問題 ...
香港電台嘅真正功能係幫政府 做推廣同宣傳, 而唔係反政府。

垃圾台養垃圾

引用:
原帖由 pcjunior 於 2019-5-16 01:46 PM 發表

我冇睇同冇嘢睇係兩樣嘢喎。
除咗32台,邊到仲有立法會直播?
但大家講緊漫電視唔係直播喎

我覺得幾好睇

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-16 01:49 PM 發表

但大家講緊漫電視唔係直播喎
有人話要執咗港台,
我係指出港台都有嘢睇。

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表
唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
東方駡得好

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-16 01:48 PM 發表

呢啲就骨艾啲喇
港台又有籍口增資源請「行街」
每條街都要行,每日慢行8hr,其實都幾辛苦……

一年唔知可唔可以行均全港大小街道。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]