註冊 登入

[其他] 十億公帑播烏龜 香港電台實在廢

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 發表

唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
一早應該摺左佢啦,將啲經費益下貧苦大眾

#388   $235 (20190322-sold)
#700   $284 (20190322-sold)
#2318 $65   (20190322-sold)
#6098         (20190531-sold)

回覆 引用 TOP

精選樓盤
射波外判制作先和味。。。

回覆 引用 TOP

播龜?我有嘢睇喎。

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-5-16 12:24 PM 發表

呢點就帶出咗普選嘅重要性!!
有普選都改變唔到公務員體制,你計下公務員連家屬有幾多票

垃圾電台

回覆 引用 TOP

政府香港電台一執。代表政治言論全面禁聲,香港正式大陸化,大家開始係香港都要翻牆上網,好多事情會被和諧化。你地真係想?

引用:
原帖由 死神古斯 於 2019-5-16 01:27 PM 發表

政府香港電台一執。代表政治言論全面禁聲,香港正式大陸化,大家開始係香港都要翻牆上網,好多事情會被和諧化。你地真係想?
你當香港商業電台流架?

聖經傳道書第三章曰:「凡事都有定期,天下萬物都有定時。生有時,死有時⋯⋯懷抱有時,不懷抱有時;尋找有時,失落有時;保守有時,捨棄有時。」
年薪400萬公帑請烏龜x二次更年期雞乸做特首  港共實在廢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pcjunior 於 2019-5-16 01:24 PM 發表

播龜?我有嘢睇喎。
夜晚播龜,
留返啲錢日頭養黃狗。

聖經傳道書第三章曰:「凡事都有定期,天下萬物都有定時。生有時,死有時⋯⋯懷抱有時,不懷抱有時;尋找有時,失落有時;保守有時,捨棄有時。」
一個私營一個公營。。你拎來比較?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-5-16 11:59 AM 發表

十億?唔怪得西環要派黨員上網唱衰港台
你都認為十億太多啊哩

回覆 引用 TOP

我贊成港台重新洗牌,炒晒啲只有政治立場,唔可以中立做傳媒嘅垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam703 於 16-5-2019 01:28 PM 發表

你當香港商業電台流架?
一個私營商台。一個公營港台喎大哥。。你拎來比較?

引用:
原帖由 lam703 於 2019-5-16 01:30 PM 發表

夜晚播龜,
留返啲錢日頭養黃狗。
養黃狗好過養大6狗。

引用:
原帖由 pcjunior 於 2019-5-16 01:24 PM 發表

播龜?我有嘢睇喎。
你巧叻叻,喺漫電視見到呢啲嘢

請自族精英舉起中指,和我一起宣誓:
我是本土人,我愛大butt裂癲,我愛米國旗,
我們是大英遺民,我們是西下夕陽,
我們要做一個愛著數,愛投訴,講粗口,無教養的本土精英
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。