• 瀏覽: 19,520
  • 回覆: 248
  • 追帖: 1
+4
燒十幾億一年的反中基地!

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 發表
唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
中央政府接管,多做介紹國內情況,讓港民可多了解國家。

我唔要求你幫政府口,但你都稍為中立少少啦

香港二台呀八點鐘阿lulu, 又攞嚟又甩牙, 講嘢講唔正都可以做主持咁你諗下我質素去到邊度

引用:
原帖由 6seven 於 2019-5-16 01:45 PM 發表
其實佢地可以拍行街直播,因為好多不能出門口0既病人或老人家可以睇下外邊境況。
有個電車,由港島東拍到去港島西

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-5-16 07:59 PM 發表

有個電車,由港島東拍到去港島西
電車台,巴士台。

最好都係人行,唔洗走馬看花,睇下電器,睇下衫。

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-16 01:58 PM 發表

但真心
呢個係好提議
有啲長者不良於行
部分甚少離開居住區分
如有「漫」形式紀實節目
有助長者了解今日發展
坐咗幾十年監就出冊嘅都啱睇!

引用:
原帖由 ray318 於 2019-5-16 02:07 PM 發表
警訊堅哥係我偶像
冇錯!雖然幾位主角都賊吓賊吓,但係就係令人著迷

引用:
原帖由 omegacoaxial20 於 2019-5-16 06:35 PM 發表

絕對同意!

港台都冇節目好播!

咁可以還返J2無賽馬的自由!
賽馬直擊太有商業價值

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 神經箭 於 2019-5-16 07:35 PM 發表

中央政府接管,多做介紹國內情況,讓港民可多了解國家。
港台三十三已經係廿四小時播中央台節目,你冇睇

引用:
原帖由 6seven 於 2019-5-16 08:03 PM 發表

電車台,巴士台。

最好都係人行,唔洗走馬看花,睇下電器,睇下衫。
但係政府每年都減港台資源,未必有錢做

引用:
原帖由 kitwo 於 2019-5-16 11:28 AM 發表
執q左佢啦, 一系轉做私營,自負盈虧。
要學林榮基咁講,支持港台獨立!

養班癈官仲浪費

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]