註冊 登入

[其他] 十億公帑播烏龜 香港電台實在廢

引用:
原帖由 lam703 於 16-5-2019 01:49 PM 發表

香港電台嘅真正功能係幫政府 做推廣同宣傳, 而唔係反政府。
依個就係港台當年創立既目的和獨特風格

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 ricolau88 於 2019-5-16 01:47 PM 發表

港台最大問題佢自以為責任係推動香港民主運動
推動民主唔係問題, 但佢某d主持人立場係完全偏頗; 政府或建制, 一有d問題就無限放大, 單單打打; 相反, 反對派出亂子就絕口不提, 只會一味唱好護短...

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-5-16 13:03 發表

唔好成日話"政府錢...政府錢...",D錢係人民架,係納稅人架!!
納稅人都唔會一面倒走去反政府吓嘩。
交稅係畀政府運作,搞醫療,搞福利,出糧畀執法部門,etc。 唔係攞黎反政府囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-5-16 12:20 發表

咁講真你有冇睇過先?其實好多節目都好好睇,佢仲會重播返以前未回歸前嘅節目,一樣係咁諷刺港英政府,講出市民所需政府不足之處,咁先起到監察同提醒政府嘅作用! ...
乜年代!

1992,倭國精精強佔奧運指定時計果時?

而家係2019

歐x茄co axial 20周年!倭國精精沒落!

傷港賤台?根本都係反中宣毒垃圾節目!

仲話傷港賤台節目好?

唔係仲睇緊模擬膽機,冇得睇J2 / J5 (今日85「無線財經·資訊台」)下話!

2020東京奧運黎緊!

1969 omega speedmaster professional見證人類登月50年
1979 rado與港鐵同賀50周年
1994 新南非 omega中置陀飛輪
1999 澳門回歸20周年 omega co axial新年代
2009 samsung galaxy敢就十年

回覆 引用 TOP

垃圾政苦垃圾電台

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 6seven 於 2019-5-16 01:54 PM 發表

每條街都要行,每日慢行8hr,其實都幾辛苦……

一年唔知可唔可以行均全港大小街道。
但真心
呢個係好提議
有啲長者不良於行
部分甚少離開居住區分
如有「漫」形式紀實節目
有助長者了解今日發展

請自族精英舉起中指,和我一起宣誓:
我是本土人,我愛大butt裂癲,我愛米國旗,
我們是大英遺民,我們是西下夕陽,
我們要做一個愛著數,愛投訴,講粗口,無教養的本土精英
引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表

唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
一睇就知你段post有冇文化la

唔駛講咁多

山 • 水 • 傳 • 奇

回覆 引用 TOP

出多三百萬就唔洗睇烏龜,睇水魚,放塊鏡睇自己就係,根本港台係包袱毒瘤,但身為政府官員又點會殺佢野自己麻煩?橫掂大家都準時出糧,除非外判到時又有人出黎非議。

回覆 引用 TOP

政府專養懶人

這裡的人有小農 DNA !!

回覆 引用 TOP

埶咗佢啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-5-16 11:01 發表

港台話呢d“慢電視”係外國好受歡迎
美國都好鍾意校園鎗擊

強烈讉責無恥泛民利用學生佔中  

回覆 引用 TOP

沒有用處的部門

降格或降散結束

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表

唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
港台真系眼鬼怨~~~~

回覆 引用 TOP

10億濕碎啦! 「明日大愚」萬億掉落鹹水海咪仲廢

回覆 引用 TOP

"尋日立法會人事編制小組開會,討論港台開設一個副廣播處長嘅常額職位,

取代現行嘅編外職位,年薪高達三百六十多萬元,得到商經局背書(口架)。"

港台多咗個副處長,咁好多政府部門勢必都要睇齊,

唔喺萬一有市民關心隻龜有冇被歧視、被虐待、被剝削、被利用、冇私隱、冇糧出 .........

各部門 D 助理處長同港台就會出現溝通問題,

無從跟進。

多謝眾網友,
賞我五毛錢,
用之似沒盡,
不覺又一年。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。