• 瀏覽: 19,678
  • 回覆: 248
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表
唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
應該自負盈虧.

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-5-16 11:24 AM 發表
咁講野要公道D,點止香港電台呀!政府除左稅務局,有邊個部門唔廢架!
又唔可以咁講
執咗港台,對全世界無影響
但好多部門若執咗,其實好大鑊

用咁多錢,淨係播返啲烏龜,香港電台搞乜嘢呀? 浪費公帑。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-16 11:13 AM 發表
真大白象

幾次可以執咗佢???

超級認同

廢到咩程度?
員工抗議示威,只係响公司大閘前行兩個圈,等記者影番張全家福,就番入去嘆冷氣……Hea 爆!

香港電台,成日用埋d垃圾黃人

十億俾少一個仙
佢都話你侵犯新聞自由呀

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表
唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
港府出錢養美dot

引用:

保持到九七前水準就好…………要諷刺時弊…………

引用:
原帖由 cyberport555 於 2019-5-16 11:26 AM 發表
陰陽怪氣,意識形態有問題,不中立的電視台,公家機構提供公帑,全世界獨此一台。
例如買記錄片唱衰露西亞和朝鮮的,就像under the sun想唱衰朝鮮 可是我去過後就發現片子被導演刻意扭曲

播雪花,你都吹佢唔漲

引用:

公務員又超高加人工,梗喺效益低嗱,其他所有政府部門都喺咁,屋宇署,地政署,海事署,乜署都喺咁,最好市民唔洗交稅。

引用:
原帖由 Kan71 於 2019-5-16 11:34 AM 發表

又唔可以咁講
執咗港台,對全世界無影響
但好多部門若執咗,其實好大鑊
部門當然唔可以執啦,但人可以換嘛!!成班公務柴浪費公帑,完全冇貢獻!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]