• 瀏覽: 19,518
  • 回覆: 248
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-5-16 11:54 AM 發表

部門當然唔可以執啦,但人可以換嘛!!成班公務柴浪費公帑,完全冇貢獻!!!
換完都係一樣

引用:
原帖由 超級妙趣遊星 於 2019-5-16 11:03 AM 發表
講苔諳: 你吹得我漲咩, 佢有前朝御賜辛聞豉油免汁金牌  
港府弱雞!怪得誰?

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表
唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
咁講真你有冇睇過先?其實好多節目都好好睇,佢仲會重播返以前未回歸前嘅節目,一樣係咁諷刺港英政府,講出市民所需政府不足之處,咁先起到監察同提醒政府嘅作用!

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表
唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
鬧政府都唔係問題。
問題係佢哋扭曲事實嚟鬧。又公器私用,貼錢畀某個人發表佢個人意見。

播烏龜, 烏龜係吉祥長壽生物,
有問題咩? Discovery Channel
都有播喔.

引用:
原帖由 Kan71 於 2019-5-16 12:16 PM 發表

換完都係一樣
呢點就帶出咗普選嘅重要性!!

係咪要個個台播財經資訊先叫好?

將佢自負盈虧
自生自滅
其實CCTV都有廣告
點解佢唔得?

有無片睇?

正垃圾電台!執9咗佢分比大家食個早餐都好吖!

引用:

不如7·1遊行加個主題"打倒反政府公營電台"

中英聯合聲明一部分,講台呢隻狗唔劏得

TVB每年要唔要10億營運資金??????

我有睇...我覺得好好睇woo

港台電視廢到呢⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]