• 瀏覽: 19,617
  • 回覆: 248
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 lam703 於 16-5-2019 01:49 PM 發表

香港電台嘅真正功能係幫政府 做推廣同宣傳, 而唔係反政府。
依個就係港台當年創立既目的和獨特風格

引用:
原帖由 ricolau88 於 2019-5-16 01:47 PM 發表
港台最大問題佢自以為責任係推動香港民主運動
推動民主唔係問題, 但佢某d主持人立場係完全偏頗; 政府或建制, 一有d問題就無限放大, 單單打打; 相反, 反對派出亂子就絕口不提, 只會一味唱好護短...

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-5-16 13:03 發表

唔好成日話"政府錢...政府錢...",D錢係人民架,係納稅人架!!
納稅人都唔會一面倒走去反政府吓嘩。
交稅係畀政府運作,搞醫療,搞福利,出糧畀執法部門,etc。 唔係攞黎反政府囉。

垃圾政苦垃圾電台

引用:
原帖由 6seven 於 2019-5-16 01:54 PM 發表

每條街都要行,每日慢行8hr,其實都幾辛苦……

一年唔知可唔可以行均全港大小街道。
但真心
呢個係好提議
有啲長者不良於行
部分甚少離開居住區分
如有「漫」形式紀實節目
有助長者了解今日發展

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表
唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
一睇就知你段post有冇文化la

唔駛講咁多

出多三百萬就唔洗睇烏龜,睇水魚,放塊鏡睇自己就係,根本港台係包袱毒瘤,但身為政府官員又點會殺佢野自己麻煩?橫掂大家都準時出糧,除非外判到時又有人出黎非議。

政府專養懶人

埶咗佢啦。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-5-16 11:01 發表
港台話呢d“慢電視”係外國好受歡迎
美國都好鍾意校園鎗擊

沒有用處的部門

降格或降散結束

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-5-16 10:57 AM 發表
唔到你唔服!點解我要服?港台作為公營機構,一年使成十億公帑,食君之祿唔係擔君之憂,反而同反中亂港集團沆瀣一氣,節目仲要粗製濫造,影住隻烏龜都夠膽死播出街獻世。家吓仲要伸大手板攞錢開多個年薪幾百萬嘅常額高層職位,問你服未!

嗱,早前審計署炮轟港台成本高、效益低,電視節目只有恥辱性○點一點收視,嚇死寶寶,殊不知呢個廢衙門死性不改,收視冇起色之餘,節目質素仲要每況愈下。不過你咪理,港台唔止有反對派 ...
港台真系眼鬼怨~~~~

10億濕碎啦! 「明日大愚」萬億掉落鹹水海咪仲廢

"尋日立法會人事編制小組開會,討論港台開設一個副廣播處長嘅常額職位,

取代現行嘅編外職位,年薪高達三百六十多萬元,得到商經局背書(口架)。"

港台多咗個副處長,咁好多政府部門勢必都要睇齊,

唔喺萬一有市民關心隻龜有冇被歧視、被虐待、被剝削、被利用、冇私隱、冇糧出 .........

各部門 D 助理處長同港台就會出現溝通問題,

無從跟進。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]