• 瀏覽: 43,516
  • 回覆: 467
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 金馬 於 2019-5-16 20:19 發表

師兄,邊度有講到政治?完全唔關政治事
係有。

引用:
原帖由 Anunnaki 於 16-5-2019 04:11 PM 發表
如果呢對粗口男女係坐緊關愛座,就真係幫唔落。
同意

禮讓係個人品德,連呢d甘基本ge野都要立法立例去實行,睇黎呢個社會真係好倒退,人ge質素真係好低。睇見都心痛。

成日都係屈後生仔,搵後生笨
依家D人無咁ON9比D老鬼食住上架啦

不如整個關愛車箱la

引用:
原帖由 sman070707 於 16-5-2019 06:44 PM 發表
讓唔讓喺睇吓有無同理心姐,大部份怪獸教出來嘅港孩點會有喎
連D家長都係自私到唔排隊要人賣雪糕俾佢個仔先就知啦

最憎D多事L

為何一定要向那兩位青年,讓座與不讓座是自已問題,一列西鉄九百幾個座你可挑戰幾多個,我說多撚餘,多尻事。

其實冇人讓座,咪走去扶住支柱囉,唔洗企喺人地前面吖!
個多事者點解唔繼續去問其他人直至有人讓座,怕又再比人用粗口問候嗎?
佢可能以為人地係善男信女好蝦,一定會讓座,點知比人鬧,跟住冇膽再問啦!

呢度有好多人話人唔讓座
問題係當你係車箱內時你又讓唔讓
還是吹水當食生菜

我就唔L信條友有問人,為了加強公審效果,加粗口必然啦!

引用:
原帖由 ie7 於 2019-5-16 09:30 PM 發表
香港人有時真系幾仆街,坐荃灣線系中環上,已經排頭位,而且剛開走一班,諗住有位了卦,點知原來滿既,的人為左有位坐,情願金鐘上車,坐多個站,難怪平時羅湖上已經大把人坐定定啦 ...
呢啲唔系仆街,系用自己嘅時間換個位設返嚟…

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-5-16 10:38 AM 發表

上圖仲有咁多空間,迫?
無位坐,唔係無位企

明明四個位,大陸人會走埋黎話齊一下

你問下啲大陸人點解要咁做啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]