註冊 登入

[本港新聞評論] 三香港初中女生偷運39部iPhone 遭深圳海關拘捕

引用:
原帖由 Joeycky 於 2019-5-16 09:26 AM 發表

比香港拘捕最多坐監,在大陸被拘捕可能隨時要槍斃,幾位初中生祝你好運。
走私手机要打把?

回覆 引用 TOP

精選樓盤
香港早就大陸化,吾洗以為自己系香港人,香港人依個名已經系正垃圾。岩架啦,依三件香港人打把啦,拉多啲,依家啲香港人身份系吾值錢,臭哂😈,拉哂啲香港人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-5-16 07:57 AM 發表

城邦旺才:香港自古係中國地方.....呢三條女一定係中國人後代......得左
米講廢話,全香港人都系中國。

中港澳"盲搶鹽"...點解D人咁無腦嫁..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 refugee 於 2019-5-16 09:55 AM 發表

有差價,港人一向走水貨賺差價

轉下手就賺幾球,真係好和味架

港人其實從水貨中得益不少,但又成日喺度扮唔鍾意水貨話要反水貨
走水貨啲係大陸人,
97前邊有咁多L人走水貨
全部都係中港兩邊走嘅97後移民

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-16 10:59 AM 發表

香港走上去wor, 唔通美國買???
dllm 旺角etc, 周街咁能多收機..........收9左賣去印度ar
在下都唔排除主謀喺香港,但係其實亦可以喺國內,主謀同接貨可以係同一個/班人,可以係香港人可以係國內同志,可以係以自由行身份落香港睇住佢哋帶過關,基本上我哋喺度膠噏冇乜實際作用,有公安查咪得囉!唔知你笑得咁開心做乜,在下見庇護工場啲工友都成日笑不如你早啲食飯啦

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-5-16 10:10 發表

梗唔係啦,雙飛果批十個中有十個都係有錢人家,洗鬼做呢啲偷雞摸狗嘢咩!呢幾個十成十係好食懶飛港女格啦!
兄台實事求是的說出原委了;若講運手机的米路,多年前帶鴨仔過關返放學那一撮才是黄金期,現在鴨仔都被注視了,而且已冇水位,風險大.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2019-5-16 07:54 AM 發表

其中兩女學生有偷運手機前科

佩服

新聞來源連結:

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/4393005-% ...
做水貨做得咁唔專業, 福田口岸是最嚴的. 當年自己給海關週到, 都要施展渾身解數先放行.

人生最引以為傲是揀對一個亞媽, 有商有量, 不會硬說依她看法去做, 感謝主.

回覆 引用 TOP

雙非子女
幫老豆老母揾錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kxkx 於 2019-5-16 11:04 AM 發表

有得引渡, 即係佢3個返左香港都要捉番上大陸  
39部 iPhone...…..當$3,000部, 都11.7幻
可能3條女用利是$$夾份做生意la

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-5-16 11:10 AM 發表

在下都唔排除主謀喺香港,但係其實亦可以喺國內,主謀同接貨可以係同一個/班人,可以係香港人可以係國內同志,可以係以自由行身份落香港睇住佢哋帶過關,基本上我哋喺度膠噏冇乜實際作用,有公安查咪得囉!唔知你笑得咁開心做乜,在下見庇護工場啲工友都成日笑不如你早啲食飯啦 ...
係香港買手機犯法架????
香港買氣槍都唔犯法架

帶華為咪無事lor 

回覆 引用 TOP

學生有理

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-16 11:13 AM 發表

係香港買手機犯法架????
香港買氣槍都唔犯法架
咁你識咁講咪得囉,咁仲關引渡咩事不如食飯先啦

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-5-16 11:23 AM 發表

咁你識咁講咪得囉,咁仲關引渡咩事不如食飯先啦
咪d PK 利用漏洞, 犯法自己唔使上身............
你鐘意係咁, 冇計la
你仔女比人利用, 要坐監, 唔好嘈咪得lor
e.g. 火x森果d...…….呃咁多鑊都唔能使坐, HK法治係保護犯人lor

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。