• 瀏覽: 5,140
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
搵个商业大亨做领导,効果有目共睹~

一中各表是暗独,在这种问题上一定是坚持一中同表,世界上只有一个中国,中国的全名中华人民共和国...

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-5-17 02:05 AM 發表

滅了中共, 才有盛世.
你發完夢才上香討吧!

在位求穩,  在野求亂 !
引用:
原帖由 如舍 於 2019-5-17 03:50 AM 發表

灣灣民主真好玩,年年選月月選日日選
細細推敲,慢慢琢磨結果選出
(日本煇,無能馬,貪污扁,亡臺菜)
20年從亞洲四小龍變成今日既包尾蟲
不知反醒,能怪誰呢 ...
社會上大部分精神力量都消耗於選舉, 更甚者是社會被分裂對立,弄到台灣淪落!

引用:
原帖由 sng850 於 2019-5-17 06:36 AM 發表

你發完夢才上香討吧!
你意思是滅了中共, 都不要盛世?

黑玫瑰

引用:
原帖由 百李挑一 於 2019-5-17 02:37 AM 發表

佢見到特朗普

點解唔叫特朗普重視「中華民國」的存在

要美國同「中華民國」建交?
唔係啩,自尋死路?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-5-17 07:15 AM 發表

你意思是滅了中共, 都不要盛世?
靠你及法輪李紅志?

如果成事,中國成為亂世 妖魔橫行,更會被外國侵略割據!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-5-17 03:51 AM 發表

國民黨係因為牌子夠老所以多人識啫,民進黨本來就垃圾,但國民黨連民進黨都打唔贏就更垃圾,而家枱面上嗰幾個,蔣家踎响國民黨入面嗰個後人明顯支持蔡英文搞台獨嘅,王金平明明藍皮綠骨就死唔肯認,朱立倫係CIA線人,馬英九又孬,郭台銘主張兩國論,韓國瑜四靠婊子說已經响大陸失好多分,佢嗰啲明擺着就係政治訂單,你估過咗今次,仲會唔會下一次,之前啲單仲可唔可以繼續落去?今次如果島上嘅人真係咁討厭兩黨,益咗柯文哲唔 ...
表面是這樣.......卻台灣的政治實體是國民黨........台灣失去國民黨就如同失去靈魂......!!
在軍隊眼中及世界各地的華僑之中........假如沒有國民黨的存在.......台灣就只是中國其中的一個省.....!!
台灣的軍隊根本無從效忠.........民進黨沒有這樣的根........台灣的江山不是民進黨打返來...名不正..言不順....!!
所以國民黨的滅亡....就等同台灣的滅亡........民進黨沒有資格及能力去承擔這個靈魂空缺......!!
加上創黨的阿扁是貪污犯人......更是敗到一個點......還要弄手段把台灣司法的醜態展示世人......!!

免責聲明:本人的內容及圖片.並不打算向任何人.提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之.來源可靠.也不表示本人.保證任何資料.均屬完整.可靠.準確.具時效或適用於任何用途.本人不負任何法律責任
引用:
原帖由 sng850 於 2019-5-17 06:43 AM 發表

社會上大部分精神力量都消耗於選舉, 更甚者是社會被分裂對立,弄到台灣淪落!
最大問題是民進黨滅了台灣的根本........台灣這個江山是國民黨用一百年左右建立出來.....!!
民進黨想用10年時間把台灣國民黨的影響力抹煞........效果會連台灣的根本都滅掉....!!
民進黨還不明白.......沒有國民黨及孫中山的旗幟.......台灣無論是經濟....軍事及外交都只會永遠敗下去...!!
失去了根的樹......再強大也沒用......只有死是唯一的結果.....!!

免責聲明:本人的內容及圖片.並不打算向任何人.提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之.來源可靠.也不表示本人.保證任何資料.均屬完整.可靠.準確.具時效或適用於任何用途.本人不負任何法律責任
統一啦....

我係現代人

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-5-17 12:41 PM 發表

統一啦....
說就輕巧......北京也要深思.......不會忽然統一......否則對整個中國有巨大波動...!!
現在中國的統一思想在於未統一及日本的仇未報........只要這兩點消失......中國的統一思想城牆會很易崩塌....!!
幸好現在尾國的行為.......再一次把中國人團結起來........尾國金毛根本是蠢到一個點上....!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-5-16 08:21 AM 發表

歷史更替, 秦朝, 十多年!
蔣匪國22年

外傭居港權    莊豐源案    港珠澳大橋司法覆核
收黎金主美元黑金     我是不會忘記的     

76仁 人76,搞到香港一鑊粥,賣港引菲媚老美,九月九日要你仆。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 如舍 於 2019-5-17 04:07 AM 發表

兩個爛黨都垃圾,騙選票就搬中華民國個神主牌出黎
上臺后就胡作非爲,不顧民生,日日喊民主自由
忽悠一群小清新
韓四靠拿到訂單就變面,國防靠美國,經濟靠大陸
美國返黎就自我膨脹炮打中央
果凍開口就兩國論,細心睇藍綠都係蛇鼠一窩,一路貨色 ...
都咁多年啦,民進黨中間唔係冇上過台執政,嗰陣阿扁八年都搞到鑊粥咁㗎啦,都係唔信邪仲要俾佢哋玩多鑊,今次上台呢個阿婆仲要狠過阿扁,司法經濟政制完全被佢破壞晒,人家幾十年嘅制度佢三年就打冧晒,而家國民黨最高人氣嗰個仲要征服宇宙,都一樣係靠呃,唔明點解啲台灣人可以咁蠢

常與同好爭高下,不共傻瓜論短長
引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-5-17 12:41 PM 發表

最大問題是民進黨滅了台灣的根本........台灣這個江山是國民黨用一百年左右建立出來.....!!
民進黨想用10年時間把台灣國民黨的影響力抹煞........效果會連台灣的根本都滅掉....!!
民進黨還不明白.......沒有國民黨及孫中山的旗幟.......台灣無論是經濟....軍事及外交都只會永遠敗下去...!!
失去了根的樹......再強大也沒用......只有死是唯一 ...
師兄所言屬實;蔡英文一上場就充公了國民黨大部分黨產、更將主要是國民黨黨員或親國民黨者支取之年金,一下子大幅由90%減少至50% 以打擊國民黨。此種政治手段一定會不斷被利用,台灣之根本已被民進黨所揺拔去除!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-5-17 12:35 PM 發表

表面是這樣.......卻台灣的政治實體是國民黨........台灣失去國民黨就如同失去靈魂......!!
在軍隊眼中及世界各地的華僑之中........假如沒有國民黨的存在.......台灣就只是中國其中的一個省.....!!
台灣的軍隊根本無從效忠.........民進黨沒有這樣的根........台灣的江山不是民進黨打返來...名不正..言不順....!!
所以國民黨的滅亡. ...
中國國民黨早就滅咗啦,被台灣國民黨借屍還魂之嘛,而家都菜菜子都逼到個國防部長效忠台獨啦,仲要改完課綱之後啲細路都唔認自己做中國人,而家台灣人都冇祖宗嘅全部石頭爆出嚟嘅之嘛,有冇國民黨呢塊招牌根本唔重要

常與同好爭高下,不共傻瓜論短長

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-5-17 01:42 PM 發表

都咁多年啦,民進黨中間唔係冇上過台執政,嗰陣阿扁八年都搞到鑊粥咁㗎啦,都係唔信邪仲要俾佢哋玩多鑊,今次上台呢個阿婆仲要狠過阿扁,司法經濟政制完全被佢破壞晒,人家幾十年嘅制度佢三年就打冧晒,而家國民黨最高人氣嗰個仲要征服宇宙,都一樣係靠呃,唔明點解啲台灣人可以咁蠢 ...
肯定國民黨都唔係乜嘢好貨色,攪到人民會離棄咁慘?

提示:支持鍵盤翻頁左 右