• 瀏覽: 5,225
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-5-17 14:15 發表

肯定國民黨都唔係乜嘢好貨色,攪到人民會離棄咁慘?
冥進黨明獨,國民黨暗獨,各個上去都係撈油水,用民主口號刮民脂
等住睇啦,依家日日喊韓選總統,過一年左右就開始閙啦
網紅政治人物註定政治生命唔會長久

一紙幽心任墨冷,  一毫底事畫千骨   

一夕烟雨逐滄海,一書素簡淡薄身

回覆 引用 TOP

中華民國已經滅亡被取代

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-5-17 13:42 發表

都咁多年啦,民進黨中間唔係冇上過台執政,嗰陣阿扁八年都搞到鑊粥咁㗎啦,都係唔信邪仲要俾佢哋玩多鑊,今次上台呢個阿婆仲要狠過阿扁,司法經濟政制完全被佢破壞晒,人家幾十年嘅制度佢三年就打冧晒,而家國民黨最高人氣嗰個仲要征服宇宙,都一樣係靠呃,唔明點解啲台灣人可以咁蠢 ...
教育出問題,去中化,扭曲事實,導致新一代無正確既認知觀
香港亦有呢個問題,灣灣情況嚴重D,馬總統上臺亦無撥亂反正
當你去睇佢地D媒體新聞,本來中立派
保證睇兩三星期就由和平統一想法冒出武統念頭

重好意思搬孫中山出黎,當年孫就係睇唔過眼搞革命
班國民黨當權後比清朝更人民被奴役先比共產黨打反轉頭!
去到台灣更加比民進黨搶埋,國民黨都係食屎吧啦

未當選已經要北京做乜做物

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2019-5-17 02:15 PM 發表

肯定國民黨都唔係乜嘢好貨色,攪到人民會離棄咁慘?
所以其實藍綠都是,白色最容易髒
而家咪搞個咩無色覺醒囉,但其實所謂無色而家又倒向韓國魚,咁咪即係又返去藍嗰邊,死循環

常與同好爭高下,不共傻瓜論短長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 如舍 於 2019-5-17 02:29 PM 發表

教育出問題,去中化,扭曲事實,導致新一代無正確既認知觀
香港亦有呢個問題,灣灣情況嚴重D,馬總統上臺亦無撥亂反正
當你去睇佢地D媒體新聞,本來中立派
保證睇兩三星期就由和平統一想法冒出武統念頭 ...
我睇台灣政論節目係當綜藝睇嘅,真人秀,都睇咗幾年,綠媒我基本唔睇,但藍媒而家中天自從捧韓捧到過晒頭又開始造神我就冇睇喇,有時睇個別綠議員講嘢,確實係會睇到想打人,但佢哋硬拗嗰啲邏輯其實係同香港泛民一樣,有時真係覺得好好笑

郭與洪所言皆屬「競選用的政治表態」,對象其實並非阿爺,

而是台灣民眾以及島內外的國民黨人。主要想表達:

(一) 喎敢公開向北京喊話

(二) 喎在兩岸關係上的「公開立場」

至於阿爺,對兩黨的「小把戲」早就心裡有數,

「玩法」也已有所不同了。

多謝眾網友,
賞我五毛錢,
用之似沒盡,
不覺又一年。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-5-17 16:21 發表

我睇台灣政論節目係當綜藝睇嘅,真人秀,都睇咗幾年,綠媒我基本唔睇,但藍媒而家中天自從捧韓捧到過晒頭又開始造神我就冇睇喇,有時睇個別綠議員講嘢,確實係會睇到想打人,但佢哋硬拗嗰啲邏輯其實係同香港泛民一樣,有時真係覺得好好笑 ...
我依家都追睇夜問打權,觀點,前段時間有睇中天,但日日造神,放棄唔睇咯,無色覺醒也不錯,走進臺灣也正能量滿滿,其他綠媒我唔睇,唔想嘔血

引用:
原帖由 棧道 於 2019-5-17 15:20 發表

重好意思搬孫中山出黎,當年孫就係睇唔過眼搞革命
班國民黨當權後比清朝更人民被奴役先比共產黨打反轉頭!
去到台灣更加比民進黨搶埋,國民黨都係食屎吧啦 ...
國民黨係大陸打唔過共產黨,係臺灣玩唔過冥進黨,軟骨頭扶唔上壁既阿斗

引用:
原帖由 如舍 於 2019-5-17 05:21 PM 發表

我依家都追睇夜問打權,觀點,前段時間有睇中天,但日日造神,放棄唔睇咯,無色覺醒也不錯,走進臺灣也正能量滿滿,其他綠媒我唔睇,唔想嘔血
我而家除咗夜問,其他都好少睇喇,少康系嗰班全部被韓粉打成韓黑同郭粉,少康戰情室都被佢哋改做富士康戰情室,但我又唔明如果係咁,佢個節目只批韓又唔捧郭,好怪

回覆 引用 TOP

支持民進黨當選,那台灣問題就好解決了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeunga13 於 2019-5-17 02:26 PM 發表

中華民國已經滅亡被取代
中華民國仍在台灣.

黑玫瑰
引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-5-17 01:58 PM 發表

中國國民黨早就滅咗啦,被台灣國民黨借屍還魂之嘛,而家都菜菜子都逼到個國防部長效忠台獨啦,仲要改完課綱之後啲細路都唔認自己做中國人,而家台灣人都冇祖宗嘅全部石頭爆出嚟嘅之嘛,有冇國民黨呢塊招牌根本唔重要 ...
假如沒有戰爭還可以.......否則軍隊比誰都跑得快.....沒靈魂的軍隊必敗....再好的武器都沒用...!!
更加上民進黨沒有真正想貢獻台灣民眾的心........只尋求個人利益.....從民進黨的初選已經反映.....!!
家族的團圓是從新定位........並不是乳豬可以分幾多......難道買一隻乳豬很貴嗎....!!
再貴的乳豬.......也不能代替太公分出的乳豬貴...!!

免責聲明:本人的內容及圖片.並不打算向任何人.提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之.來源可靠.也不表示本人.保證任何資料.均屬完整.可靠.準確.具時效或適用於任何用途.本人不負任何法律責任

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]