• 瀏覽: 3,068
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
當另一方認為事情是要解決了的時候,在最後一刻推出某種條件,可欺負對方,來獲得一個更好的交易。

——川普《交易的藝術》

川皇這貨在此之前,都把自己喜歡耍的陰謀公之於眾了……

這就是特朗普所謂的交易的“藝術”,結束前突然要高價。

中國:你喜歡這樣玩是吧?
系統提示:中國取消了交易要求。

特朗普:???這和我劇本寫的不一樣啊,以前不都是只有我提出這樣的要求嗎?

殲英犬,滅港獨!!
肥仔金都係因爲咁,
拍枱離場!!
飯都唔同呢個毫無誠信嘅流氓食!😈

即係問賣菜婆免費要條蔥,「賣菜婆俾條蔥你喺叫有禮貌,唔俾你喺叫有道理,吹呀!」

呢啲喺叫人情,不是甚麼交易藝術

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-16 02:21 AM 發表

你們很稀罕跟美帝做交易嗎?
那你要問問你的川皇主人啊
他不斷要價的目的為何啊?
難道你腦子進水不知道嗎 ?

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-5-16 02:36 AM 發表
即係問賣菜婆免費要條蔥,「賣菜婆俾條蔥你喺叫有禮貌,唔俾你喺叫有道理,吹呀!」

呢啲喺叫人情,不是甚麼交易藝術
賣菜婆突然加價,喺叫有禮貌?定喺叫有道理?奶美屎奶到腦全水!

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-16 02:47 AM 發表
消滅共產黨,讓中華人民共和國亡國
你亡佢未亡!你滅佢未滅!

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-16 02:21 AM 發表

你們很稀罕跟美帝做交易嗎?
你很稀罕美屎?

呢種唔係叫藝術,係叫玩把氣

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-16 02:47 AM 發表
消滅共產黨,讓中華人民共和國亡國
又係你條友,反共反到 short 咗,夠鐘啦,快D食藥啦!

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-16 02:15 AM 發表
當另一方認為事情是要解決了的時候,在最後一刻推出某種條件,可欺負對方,來獲得一個更好的交易。

——川普《交易的藝術》

川皇這貨在此之前,都把自己喜歡耍的陰謀公之於眾了……

這就是特朗普所謂的交易的“藝術”,結束前突然要高價。

中國:你喜歡這樣玩是吧?
系統提示:中國取消了交易要求。 ...
好像戲劇般,高潮,反高潮,

無間道...

傻普嘅交易的藝術 [ The Art of the Deal ] 同 中國人嘅孫子兵法 [ The Art of War ] 比,前者根本唔入流,點同習大大鬥!

引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-5-16 02:57 AM 發表

賣菜婆突然加價,喺叫有禮貌?定喺叫有道理?奶美屎奶到腦全水!
對唔住,賣菜婆喺指中國。

你理解力真喺好有問題。

其實中國外交部已經指咗條路俾特朗普,就係“中美領導人嘅溝通渠道保持暢通”!

咩意思?

咪就係叫特朗普有咩事,應該直接打電話俾習近平主席,而唔係向媒體九吹就當自己同中國講數!

習近平主席㚥忙,係唔得閒理埋啲無課嘢嘅!

特朗普有本事,6月1日前,唔好打電話俾習近平主席,我就俾個叻叻豬特朗普!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]