• 瀏覽: 58,394
  • 回覆: 960
  • 追帖: 5
+9
最驚果個係梁振英,佢無出聲好耐喇。

引用:
原帖由 namio2046 於 2019-5-15 11:02 PM 發表
立法原意
自追討返
國有資產
咁樣嗰啲走資一族
又震過貓王

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-5-15 08:15 PM 發表
保安局岩岩認左

保安局認修例助內地沒收在港財產 堅持奪立會審批權保安局又承認,是次修訂將《刑事事宜相互法律協助條例》的「不包括中國」規
定刪除後,日後香港政府可在內地政府要求下,提供搜查或檢取證據、凍結沒收財產、送達法律文書和移交人員等協助。另外,根據條文,行政長官會同行政會議有權增刪「附表1」(即可作引渡的罪行列表),法律顧問要求政府解釋,日後特首是否可發出命令直接擴大條例涵蓋的罪行類別 ...
咁最好,捉曬班反賊,肥佬,日軍,主名同唔方安新等等。。。

引用:
原帖由 sony99hk 於 2019-5-15 10:37 PM 發表

香港回歸22年,中共有冇搞過你呀?真係痴痴地,世界末日咁!唉...有病就去睇醫生啦!
我同你講絕對有:
**08雙譜選去咗邊??
**一國兩制不干預香港事務點解又干預??
**隨便釋法衰到可以知道死咗嘅人心裡點諗??
**違反基本法可以話一地兩檢冇問題, 隨便可在香港設立大陸口岸區, 咁即係可以係旺角設立"執法崗位啦"??
**強力部門可以隨便係香港拉人返大陸??
**駐港解放軍未經港府要求自由出嚟做嘢??

唔知怕乜九

美國咁大反應,証明美國有好多人嚟左香港做間諜🤔

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 15/5/2019 23:06 發表

我同你講絕對有:
**08雙譜選去咗邊??
**一國兩制不干預香港事務點解又干預??
**隨便釋法衰到可以知道死咗嘅人心裡點諗??
**違反基本法可以話一地兩檢冇問題, 隨便可在香港設立大陸口岸區, 咁即係可以係旺角設立"執法崗位啦"??
**強力部門可以隨便係香港拉人返大陸??
**駐港解放軍未經港府要求自由出嚟做嘢?? ...
我識個精神料醫生,收費幾平,你要見吓佢

無報導的出來 我相信一定有 唔少, 當然以妳角度 必定認為係 【極少數】

要每天上百 才能滿足 妳 數量

港記者大陸接連被打業界:輿論環境更黑暗| 暴力毆打| 國際記者聯合會
港媒:記者在北京遭圍毆惹「公憤」
兩名香港記者在珠海採訪時被打傷
無國界記者發布新聞自由指數台灣香港同受中國因素影響
處處受制的中國採訪香港記者還能如何堅持報道?

同場比大家睇下 極罕有的 國內 法庭片段
【多維新聞】女法官三次打斷律師發言 當庭呵斥:你水平不夠

1:15
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-5-15 10:29 PM 發表
邊個?
幾時?
乜事拉你?

引用:
原帖由 namio2046 於 2019-5-15 11:02 PM 發表
佢可能已走佬到加拿大避難

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-5-15 10:23 PM 發表
香港記者 上國內 採訪新聞, 都係 無做壞事, 點解會比人打, 甚至比公安拉?

仲好意思講記者,

你美爹包庇殺記者呀。

行得正,企得正,任何法例,都不須要怕。身冇屎更加好難會中招,D仆街要驚.....一定有古怪!九成做左唔見得光既野!

公安隊長落泥香港自遊行 一見我咁靚仔5低得 返到大陸引用逃犯條例 我又上過大陸 條例又有追素力 雖然我十年未上過去遮 隊長會在我十年前上過去的日子 度身訂做兇殺案 時間人物地點劇本 全由公安隊長度身為我做

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-5-15 11:12 PM 發表
行得正,企得正,任何法例,都不須要怕。身冇屎更加好難會中招,D仆街要驚.....一定有古怪!九成做左唔見得光既野!
人治社會咩刀有可能公安隊長落泥香港自遊行 一見我咁靚仔5低得 返到大陸引用逃犯條例 我又上過大陸 條例又有追素力 雖然我十年未上過去遮 隊長會在我十年前上過去的日子 度身訂做兇殺案 時間人物地點劇本 全由公安隊長度身為我做

殺 香港記者? 否則 關香港鬼事
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-5-15 11:11 PM 發表

仲好意思講記者,

你美爹包庇殺記者呀。

民主派無人喺大陸做生意,建制派捉蟲。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]