• 瀏覽: 58,399
  • 回覆: 960
  • 追帖: 5
+9
引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:24 PM 發表

諗得咁簡單!
有幾複雜?如果大家相信香港法治
憑咩理據反對逃犯條例?
本來呢條條例一早就有
只是修定左 冇左中台澳
點解家陣由冇變返有 好似彌天大禍
冇犯法的人怕什麼被拉?
話到尾了 就是對香港司法失去信心
尤其係泛民果班 口說要維持香港核心價值
香港不是法治精神第一嗎?
佔中擺完龍門 到逃犯條例又係這樣
我真係好失望 香港撕裂真係到極點
泛民又好 建制都好 都係一班垃圾
一班垃圾開既會 叫垃圾會
睇見都眼怨

D人成日綁架外資,外資正常系做生意為目的,應該注意經貿法,點解會注意刑事逃犯D條例修訂?唔通好多外資系逃犯?

引用:
原帖由 ThomasTT392 於 2019-5-15 09:33 PM 發表
正!抄家滅門更好!全城緝拿漢奸老處銘!
還有大奸人肥老黎

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:52 PM 發表
呢班仆街官員,直情係搵香港人陪葬,累及我們香港所有人士,我們香港人已經被那班大陸人害到雞毛鴨血?現在更聯同共產黨攜手推出惡法,再陷害市民於大陸極權的死地?你們這班奴才官員,為求自保和利益,不惜一切埋沒良心和責任承擔的風險,將香港市民人身安全保障和財產,一起與違法的大陸人綑在一起,以圖通過立法修例執行惡法任務?說穿就是不惜犧牲香港人的死活,去執行共產黨政權的任務嗎?本身就是香港人的政府官員,竟然可以 ...
你說共產黨咁恐怖
本港有7百幾萬人
咁有幾多市民曾被陷害於大陸極權的死地呢
請提供資料

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 10:36 PM 發表

好快有平貨執
請提供時間
你唔會話係N年後呀

個個有錢佬在大陸唔多唔少做過犯法嘢
或者在大陸得罪了D官員或對手,隋時俾大陸D官砌生豬肉
有錢人大把錢唔怕,隨時可以走人
但當班有錢人走光,外國投資者不再來香港
咁香港真是玩完

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 10:37 PM 發表

最弊係跌嘅時候香港人永遠係唔敢買樓㗎
你話樓價暴跌時
香港人永遠係唔敢買樓
除非D樓是危樓
如果唔係
香港人會有咁低B永遠唔敢買樓嗎

沒收財產,正喎

播種咁多年,無論是現實社會或香討網路上,都開始收割了。

引用:
原帖由 nickyyu 於 2019-5-16 01:08 AM 發表

有幾複雜?如果大家相信香港法治
憑咩理據反對逃犯條例?
本來呢條條例一早就有
只是修定左 冇左中台澳
點解家陣由冇變返有 好似彌天大禍
冇犯法的人怕什麼被拉?
話到尾了 就是對香港司法失去信心
尤其係泛民果班 口說要維持香港核心價值
香港不是法治精神第一嗎?
佔中擺完龍門 到逃犯條例又係這樣
我真係好失望 香港撕裂真係到極點
泛民又好 建制都好 都係一班垃圾
一班垃圾開既會 叫垃圾會
睇見都眼怨 ...

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-5-15 09:50 PM 發表
修例後
全球取消跟香港引渡協議
美國再取消埋香港關係法
聯繫匯率脫勾
股市跌8成
樓價跌9成
港幣變廢紙
係牙 第三次世界大戰 添
你都低能既 邊可能會發生
努力唱衰香港啦 垃圾

爭取民主 就有機會被拉返大陸

引用:
原帖由 orafan 於 2019-5-16 01:28 AM 發表

第時都唔會經香港審, 關番港法治咩事?
上面咩叫犯法你諗清楚先好講
你真係好好笑 你犯左當地法律
移交你去當地審 法理上有問題?
美國要加拿大移交孟買州到美國受審
一樣要加拿大法庭受理左先
是合理才可以人道移交 上法庭是睇理據同法理
逃犯條例生效左都一樣
我唔明你地驚乜春 全世界都禁樣做嫁啦
是有別有用心人士 誇大失實 對香港冇信心
既然係禁 賣晒所有野去你想既國度啦
仲留係香港做乜 丫 唔好意思
好多國家都有引渡條例 上太空丫笨
反正你地都離燃晒地

最後想講 好多外國勢力 話呢樣果樣
超 緊係啦 到時生效左
美國公司如果有機會犯左中國法律
就會被懲罰 到時
驚做人質丫麻 呢招美國佬玩得多啦
你睇滙豐、渣打 有邊次唔係比老美法庭打劫
動不動就罰超過百億 你地當天真啦⋯⋯

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2019-5-15 08:15 PM 發表
保安局岩岩認左

保安局認修例助內地沒收在港財產 堅持奪立會審批權保安局又承認,是次修訂將《刑事事宜相互法律協助條例》的「不包括中國」規
定刪除後,日後香港政府可在內地政府要求下,提供搜查或檢取證據、凍結沒收財產、送達法律文書和移交人員等協助。另外,根據條文,行政長官會同行政會議有權增刪「附表1」(即可作引渡的罪行列表),法律顧問要求政府解釋,日後特首是否可發出命令直接擴大條例涵蓋的罪行類別 ...
我支持立引渡條例!

引用:
原帖由 Haibara 於 2019-5-16 12:06 AM 發表

老實講, 我等蟻民無錢又唔係做生意, 真係無乜好驚

但如果因為呢條法例令香港大量走資, 做成經濟動盪....最後被影響咪又係我地蟻民
同樣道理,乾淨的外資本身都唔會驚,驚個班唔通有屎?而且點解要為左班有屎外資而令腥港變成逃犯天堂,替佢地擔心就係間接認可犯罪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]