• 瀏覽: 52,717
  • 回覆: 662
  • 追帖: 4
+4
引用:
原帖由 曹木各 於 2019-5-15 05:27 PM 發表

不少港人的移民個案都是這樣,到外國讀書直至大學畢業後便在當地尋找工作,時間久了適應了,便索性申請移民然後落地生根。70後Grace經歷了同樣過程而成為了美國公民,直至今天Grace已經在當地生活了1 ...
夫婦移民美國投身矽谷 媽媽:生活壓力跟香港絕對無得比,比香港大好多,因隨時會俾公司裁員.

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-5-15 05:27 PM 發表

不少港人的移民個案都是這樣,到外國讀書直至大學畢業後便在當地尋找工作,時間久了適應了,便索性申請移民然後落地生根。70後Grace經歷了同樣過程而成為了美國公民,直至今天Grace已經在當地生活了1 ...
人地有選擇權,返唔返都唔關你事,你罵人仲咩?
你前度?

Grace表示,這裏競爭大得多<===競爭大, 但又冇壓力????

1 cut 人, cut 9埋 medical 就大0鑊lor
咁要交幾多%稅???

去非洲大草原生活。可以日日種野。
都無工作壓力。

可唔可以搵人作篇文推介下

唔知佢哋入夜有冇去過黑人區

引用:

同意
只有那些漢奸走狗假西才會不斷送子女家屬財產去這些地獄國

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2019-5-15 05:37 PM 發表
去非洲大草原生活。可以日日種野。
都無工作壓力。

可唔可以搵人作篇文推介下
非洲大草原生活咩冇壓力ar...….走隻c子出黎唔含得能ar
冇"wife"香港人會慘過死

佢話無工作壓力。都無話無生存壓力。

港撚

又係黃媒hket

有閪移民到天捱海角都易過食生菜!有柒就聽食屎!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-5-15 05:42 PM 發表
無得比⋯ 3個字夠曬威力
曾經試過兩人在快餐店用餐時以廣東話交談,門外忽然有個美國人跑進來說「Speak English!」

用咩語言溝通都要干預......真係無x得比tim la
無啦啦爆呢句野, 似死撐過得好開心似d lor

中意就得啦. 

記得買把民主的槍  .

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]