• 瀏覽: 22,839
  • 回覆: 230
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 muddrex 於 2019-5-15 03:28 PM 發表

同一道理,made in china 嘅唔買,咪改買 made in vietnam, made in thailand, made in india, made in phillipines, made in malaysia
這位朋友絕對比TRUMP還要聰明啊

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2019-5-15 01:31 PM 發表
特朗普成功當選總統,這班農民實在功不可沒,今天就是投票之後大家得到的結果了
一將功成萬骨枯

可悲

美國就自殺,中共就被自殺

引用:
原帖由 avman003 於 2019-5-15 03:51 PM 發表
大陸政府衹要阻攔一下美國商人喺大陸做生意,我諗柒譜死得仲快。
根本唔洗大陸政府阻攔,中美貿易戰已經搞左年幾,中國企業選擇貿易合作,美國商人一定排隊尾,中美黎緊只會越來越少商貿合約。

引用:
原帖由 小稀 於 2019-5-15 01:40 PM 發表
幻覺
侵侵話收錢收到手軟
傻普 好似菜英文  

按此道理,美國上年中期選舉,農民州份,共和黨必然大輸,因為農民唔撐侵侵,但事實上是侵侵大勝。我信數據,多過信呢d不明不白的「引述」

引用:
原帖由 Man208 於 2019-5-15 04:06 PM 發表

中國出補貼比農民種大豆,每畝田200幾人仔。
補貼咁少就生存到,中國農民真係勁,中國唔贏都唔得啦。

美國農民投票比傻侵就自食惡果.

就等如某地方白痴市民亂投票比班犯一樣樣.

美國可以補貼農民, 但中國就俾補貼民企. 

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2019-5-15 01:43 PM 發表

暫時只有部份農民得到資助,因為paperwork 手續繁複。
又話只有香港派4000先係咁既? 俾人網上申請, 網上批核丫嘛!!! 高科技先進美國

引用:
原帖由 Man208 於 2019-5-15 04:06 PM 發表

中國出補貼比農民種大豆,每畝田200幾人仔。
補貼又如何,而家中國政府補貼農民之後,又唔係將啲農產品對外銷售,關人乜事。

慘劇  以和為貴

引用:
原帖由 avman003 於 2019-5-15 04:17 PM 發表

補貼又如何,而家中國政府補貼農民之後,又唔係將啲農產品對外銷售,關人乜事。
中國黃豆自己食都唔夠

引用:
原帖由 kopandem 於 2019-5-15 01:01 PM 發表
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20190515001780-260408
大陸商務部13日晚間發出公告,宣布針對已課徵關稅的600億美元美國商品再加徵10%-25%不等關稅,中美貿易大戰再度開打。美國總統川普數度掛保證,稱關稅戰下,大部分成本都會由陸方埋單,不過如今卻傳出身為川普基本盤的美國農民已經快被曠日廢時的貿易戰逼瘋了,收支無法平衡,自殺率甚 ...
幾時開始中國咁關心美國人命?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]