• 瀏覽: 37,051
  • 回覆: 391
+11
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-5-15 06:58 AM 發表
Trump 閣下, 對手係一個十幾億人嘅帝國。你有冇辦法帶動幾億美國人一齊攬炒!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/ ... 7839364380/【中美角力】中% ...
原來真是習帝國,中國幾時返去皇朝時代?

引用:
原帖由 攞BNO舢舨充炮艇 於 2019-5-15 07:10 AM 發表
對手係科技第一丶全球頂尖大學數量第一丶電影滲透率第一嘅世上唯一超級強國,終共不自量力,cheap過閪學人擺款
仲乜話自己閪人啫

冇鬼用,打啦,講乜Q呀

引用:
原帖由 攞BNO舢舨充炮艇 於 2019-5-15 07:10 AM 發表
對手係科技第一丶全球頂尖大學數量第一丶電影滲透率第一嘅世上唯一超級強國,終共不自量力,cheap過閪學人擺款
中國冇高科技,但有齊生活所需,靠內需已經可以過活。
美國基層物資靠大陸進口,冇咗大陸平貨就要俾多D錢搵第二個買,但同時又失去大陸市場收入大減,日子耐咗就要食樹皮。美國科技高有撚用。

引用:
原帖由 匯豐銀行 於 2019-5-15 07:54 AM 發表
個貿易戰由上年3月打到宜家,你搞ZTE/拉華為公主/單方面再加關稅/日日唱大陸同華為系間諜通賊/等等,中央都十分克制無見推國內輿論,睇怕今次中央真系同傻總統你玩命,好戲應該在後頭。 ...
呢招叫"順勢撘雞棚"

偷, 可以!
抄, 經常!
錢, 妄想  

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-15 07:05 AM 發表
侵侵以為恐嚇,誣陷和抹黑可以逼使中國就範,卻不知道已經碰觸了中國的底線。

有人說侵侵是以為日本的廣場協議,使中國大為警惕,不會隨便妥協的。

我卻以為老美不斷在南海挑釁,鼓勵台獨生事,侵犯中國的主權,才是大錯,中國已經下定決心,就算兩敗俱傷,也要重重教訓老美一趟。 ...
傻侵根本係條9流sales
9流sales最叻就係, 埋黎睇埋黎揀, 最後今日/名額/quote/優惠etc…….唔要就冇架啦

引用:
閣下真系生不蓬時,現今做漢奸走狗,冇大作為的

引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-5-15 06:58 AM 發表
Trump 閣下, 對手係一個十幾億人嘅帝國。你有冇辦法帶動幾億美國人一齊攬炒!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/article/20190514/s00004/1557839364380/【中美角力】中% ...
川普話,談,沒問題;
打,奉陪到底;
欺,想欺壓美國,妄想。

共慘黨食屎狗的態度

引用:
原帖由 b444327z 於 2019-5-15 07:55 AM 發表

漢奸下場不得好死
Ching, 個條友仔做漢奸都未夠料呀,他只是走狗

引用:
原帖由 NO.9醉貓 於 2019-5-15 08:43 AM 發表

香討比共產黨更加共產黨,一味識擦鞋,五毛舔共舔到人睇到就反感,強國自己網友都仲會質疑,如果真係咁勁,國內做咩要封鎖所有貿易戰既言論。得呢度D低質五毛豬油蒙心。 ...
戰略步處及戰術運用有人唔明?
只能怪佢自己讀得書少!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]